Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαράκη: Eξαιρετική ευκαιρία η πρότασης μομφής κατά του Πολάκη για να βγάλουν οι πολίτες τα συμπεράσματά τους

Ζαχαράκη: Eξαιρετική ευκαιρία η πρότασης μομφής κατά του Πολάκη για να βγάλουν οι πολίτες τα συμπεράσματά τους
«H άσκηση δημόσιας εξουσίας δεν μπορεί να γίνεται χωρίς ηθική πυξίδα», τονίζει η Σοφία Ζαχαράκη
«Η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του είναι μια εμφατική δήλωση προσωπικής ταύτισής του με τον κ. Πολάκη» δηλώνει η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, σε συνέντευξή της στη Real News.
«Η αναγωγή αυτή, την οποία ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θέτει με διλημματικούς όρους στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, είναι ευπρόσδεκτη, καθώς κάνει ακόμη πιο εμφατικό και ξεκάθαρο το ερώτημα της πρότασης μομφής της ΝΔ», συμπληρώνει και τονίζει πως «όσοι από την κυβερνητική πλειοψηφία και τους λοιπούς πρόθυμους επιλέξουν να υποβάλλουν τα διαπιστευτήριά τους στον κ. Πολάκη, όπως τους παραγγέλνει ο κ. Τσίπρας, δεν θα δικαιούνται να μιλούν για άλλες σταθμίσεις και για άλλες γέφυρες, παρά μόνο για εκείνες που τους οδηγούν στην άνευ όρων και άνευ αστερίσκων ταύτιση με τον κ. Πολάκη.
Γίνεται λοιπόν η συζήτησης της πρότασης μομφής κατά του κ. Πολάκη μια εξαιρετική ευκαιρία ώστε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες να βγάλουν τα συνολικά συμπεράσματά τους».
Όπως τονίζει, «η άσκηση δημόσιας εξουσίας δεν μπορεί να γίνεται χωρίς ηθική πυξίδα», «έχουμε ευθύνη να αποβάλλουμε τη χυδαιότητα από τον δημόσιο λόγο».
Για τη ΝΔ, όπως σημειώνει η κ. Ζαχαράκη, αποτελεί αυτονόητο βήμα η πρόταση μομφής και «το ερώτημα είναι πόσο αυτονόητη είναι για τους βουλευτές της ετερόκλητης κυβερνητικής συμμαχίας η επιλογή ανάμεσα στην κομματική νομιμοφροσύνη και στη διατήρηση της εξουσίας από τη μια και την προάσπιση των αρχών του πολιτισμού και δημοκρατικού ήθους από την άλλη».
Η κ. Ζαχαράκη αναφερόμενη στο debate που ζήτησε ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι οι εκκλήσεις του είναι μια ομολογία ότι «βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο που είναι, συγχρόνως, μια μακρά περίοδος αποδρομής της κυβέρνησής του» και προσθέτει «για όσο ακόμη επιλέξει να μένει γαντζωμένος στην καρέκλα του, το τεκμήριο της αρμοδιότητας ανήκει στη Βουλή και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο».
Ακόμη, τονίζει η ΝΔ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές «διότι ο ελληνικός λαός θα επιλέξει να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα εξόδου προς τον κ. Τσίπρα και την απαξιωμένη κυβέρνησή του, αλλά κυρίως να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής σελίδας και αλλαγής πολιτικού παραδείγματος, ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά κυρίως σε μια καλύτερη προοπτική της χώρας».
Επιπλέον, η ίδια κατηγορεί την κυβέρνηση για «τυφλή προσφυγή στη σκανδαλολογία» και προσθέτει πως αποτελεί «δομική διάσταση του πολιτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ, που συνειδητά στοιχήθηκε δίπλα στις ακραίες φωνές της συνολικής απόρριψης του πολιτικού συστήματος.
Ήδη, βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση αυτή μετατρέπεται από κατήγορος του κ. Σαμαρά και του κ. Πικραμμένου σε απολογητή του κ. Πετσίτη».
Η κ. Ζαχαράκη επαναλαμβάνει τέλος ότι «δεν ισχύει» ότι η ΝΔ προτίθεται να κόψει το δώρο Χριστουγέννων και κατηγορεί την κυβέρνηση πως «προτιμά να παράγει fake news και να διαστρεβλώνει χονδροειδώς τις θέσεις μας».
«Αυτή η πρακτική της δημιουργίας  ενός «σκιάχτρου» είναι ενδεικτική και της αδυναμίας στην οποία έχει βρεθεί», συμπληρώνει η κ. Ζαχαράκη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης