Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS): Υπονομευτικό για τα χρηματοπιστωτική σταθερότητα τo κρυπτονόμισμα του Facebook

Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS): Υπονομευτικό για τα χρηματοπιστωτική σταθερότητα τo κρυπτονόμισμα του Facebook
Η είσοδος των τεχνολογικών κολοσσών στη χρηματοδότηση εισάγει πολλά καινούργια και πολύ άγνωστα στοιχεία
Οι πολιτικοί πρέπει να συντονίσουν γρήγορα τις απαντήσεις σε νέους κινδύνους από εταιρείες τεχνολογίας, όπως το Facebook που κατευθύνεται στη χρηματοδότηση με τη δημιουργία κρυπτονομίσματος, αν και οι τράπεζες δεν θα συμπιεστούν σύντομα, ανακοίνωσε την Κυριακή (23/6/2019) η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS).
Η ανακοίνωση του Facebook για την επέκταση στις πληρωμές με τη δημιουργία του ψηφιακού νομίσματος «Libra», ήδη βρίσκεται στο επίκεντρο των ρυθμιστικών αρχών και των κεντρικών τραπεζών, εκτιμά η BIS.
Μια τέτοια κίνηση, όπως το «Libra» συνδυάζει εκτεταμένα στοιχεία για άτομα με δραστηριότητες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να υπονομεύσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αναφέρει η BIS.
Αφορούν στον ανταγωνισμό, την ιδιωτικότητα των δεδομένων, τις αγορές και τον τραπεζικό τομέα, όλους τους τομείς που έχουν τις δικές τους ρυθμιστικές αρχές που θα χρειαστούν συντονισμό, δήλωσε ο Hyun Song Shin, οικονομικός σύμβουλος και επικεφαλής της έρευνας στη BIS.
«Για να καταστήσουμε αυτόν τον συντονισμό εφικτό, πιστεύω ότι θα χρειαστεί να υπάρξει περισσότερη προσπάθεια συντονισμού από μέρους των πολιτικών ηγετών μας για να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση", δήλωσε ο Shin.
Η ομάδα των G7 εξετάζει τα σχέδια του Facebook, αλλά καμία παγκόσμια αρχή δεν έχει αναλάβει τον κύριο ρόλο μέχρι στιγμής.
Ο Shin πρότεινε μία ομάδα στο πλαίσιο των G20  να αναλάβει ενεργότερο ρόλο στον τομέα αυτό και στη συλλογή πληροφοριών για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. 
Η είσοδος των τεχνολογικών κολοσσών στη χρηματοδότηση εισάγει πολλά καινούργια και πολύ άγνωστα στοιχεία που μας ωθούν να ρίξουμε μια νέα ματιά σε μερικές από τις δραστηριότητες που εμπλέκονται, υπογράμμισε ο Shin.
«Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται προσοχή τώρα, και όχι αργότερα», σημείωσε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης