Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 10 ετών το κινεζικό γουάν έναντι του δολαρίου - Έσπασε το φράγμα του 7 προς 1 δολάριο

Σε χαμηλά 10 ετών το κινεζικό γουάν έναντι του δολαρίου - Έσπασε το φράγμα του 7 προς 1 δολάριο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump κατηγορεί την κυβέρνηση της Κίνας ότι προχωρά σε ανταγωνιστικές υποτιμήσεις του νομίσματος
Σε χαμηλά 10 ετών υποχωρεί το κινεζικό νόμισμα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με το φράγμα των 7 γουάν ανά δολάριο να σπάει, εν μέσω της αναζωπύρωσης της εμπορικής έντασης ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσινγκτον.
Το κινεζικό νόμισμα διαμορφώθηκε στα 7,0203:1 έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας κατά 1,15% από την Παρασκευή, στο χαμηλότερό επίπεδο από το 2010.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump κατηγορεί την κυβέρνηση της Κίνας ότι προχωρά σε ανταγωνιστικές υποτιμήσεις του νομίσματός της για να υποστηρίζει τις εξαγωγές.
Ουάσινγκτον και Πεκίνο επιδίδονται τον τελευταίο χρόνο σε ένα ολοένα σκληρότερο εμπορικό και πολιτικό μπραντεφέρ, που μεταφράζεται στην αμοιβαία επιβολή επιπρόσθετων, τιμωρητικών τελωνειακών δασμών που επηρεάζουν αγαθά αξίας 360 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση.
Η πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του κινεζικού νομίσματος θα ευνοούσε τις κινεζικές εξαγωγές και θα μείωνε τις συνέπειες των αμερικανικών δασμών στα κινεζικά εξαγόμενα αγαθά.
Η κινεζική κεντρική τράπεζα πάντως διαβεβαίωσε ότι θέλει και έχει τα μέσα να διατηρήσει το γουάν σταθερό.

Image

Πηγή: Bloomberg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης