Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ξεχάστε τον VIX, η ισοτιμία γουάν έναντι δολαρίου είναι ο νέος δείκτης φόβου για τις αγορές

Ξεχάστε τον VIX, η ισοτιμία γουάν έναντι δολαρίου είναι ο νέος δείκτης φόβου για τις αγορές
Η ισοτιμία γουάν/δολαρίου αποτελεί το καλύτερο βαρόμετρο για τις διαθέσεις των επενδυτών
Ξεχάστε τον δείκτη VIΧ, η ισοτιμία γουάν/δολαρίου είναι ο νέος δείκτης φόρου για τις αγορές, σύμφωνα με τους αναλυτές της VM Markets.
Βραχυπρόθεσμα, η ισοτιμία του κινεζικού με το αμερικανικό νόμισμα θα καθορίσει τον ρυθμό στα ριψοκίνδυνα assets, σύμφωνα με τον Stephen Innesκαι τίποτα άλλο δεν δείχνει να μετράει για τις αγορές επί του παρόντος.
Η ισοτιμία γουάν/δολαρίου αποτελεί το καλύτερο βαρόμετρο για τις διαθέσεις των επενδυτών, μετά την απειλή του προέδρου Donald Trump για την επιβολή νέων δασμών στις ΗΠΑ.
Την ώρα που η Κίνα αρνείται τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί χειραγώγησης του νομίσματός της, έχει στη διάθεσή της ένα ισχυρό όπλο, το οποίο δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει σε μια ευθεία αντιπαράθεση επιβολής δασμών.
Εν όψει της αποδυνάμωσης του γουάν και της πιθανής επιδείνωσης του εμπορικού και νομισματικού πολέμου, η Fed ή άλλες κεντρικές τράπεζες δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσουν την οικονομική «σφαγή», δεδομένου ότι οι πολιτικές κλιμάκωσης παραμένουν στο παιχνίδι.
Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πόσο φτηνή και πλεονάζουσα ρευστότητα έχει εισρεύσει στην αγορά σε συνθήκες οικονομικού πολέμου.
Οι επιχειρήσεις δεν θα υιοθετήσουν την πολιτική των κεντρικών τραπεζών και θα δανειστούν για να επενδύσουν, όπως και οι επενδυτές.
Οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων -που φαίνεται πιθανή- θα μπορούσε να ωθήσει την ισοτιμία δολαρίου /γουάν στο 7,20, σύμφωνα με τον Innes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης