Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο «ΝΙΚΑΣ» και ο «Υφαντής» ανέλαβαν την παραγωγή των PL της Creta Farms

Ο «ΝΙΚΑΣ» και ο «Υφαντής» ανέλαβαν την παραγωγή των PL της Creta Farms
Η αλλαντοβιομηχανία «ΝΙΚΑΣ» και η «Υφαντής» πήραν το σύνολο των δραστηριοτήτων  που είχε αναλάβει η Creta Farms
«Μετέωρες» έμειναν αρκετές αλυσίδες σουπερ μάρκετ από τη συνεργασία τους  με τη Creta Farms  για την παραγωγή αλλαντικών ιδιωτικής ετικέτας.
Το απότομο …φρένο που πάτησε η διοίκηση της εταιρείας στην παραγωγική διαδικασία  έβγαλε  εκτός προγραμματισμού αλυσίδες σουπερ μάρκετ καθώς  ξαφνικά έμειναν χωρίς προϊόντα αφού η εταιρεία  των αδελφών  Δομαζάκη , δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις λόγω ελλείψεων πρώτων υλών.
Τα εμπορικά τμήματα των επιχειρήσεων και ειδικότερα οι αρμόδιοι αναζητούσαν άμεσα  λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος,  οι οποίες βρέθηκαν μετά από αρκετές  διεργασίες τόσο με την εταιρεία που είχε αναλάβει την υποχρέωση για την παραγωγή  αλλαντικών αλλά και  στην αναζήτηση των νέων μονάδων έτσι ώστε το προϊόν να παραχθεί με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως και σε κόστος.
 Η αλλαντοβιομηχανία «ΝΙΚΑΣ» και η «Υφαντής» πήραν το σύνολο των δραστηριοτήτων  που είχε αναλάβει η Creta Farms με αποτέλεσμα να αυξηθεί η παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας από τις δύο εταιρείες.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αξία των προϊόντων που είχε αναλάβει η κρητική εταιρεία  έφθανε τα 6 εκατ. ευρώ.
Το σύνολο των προϊόντων ιδιωτικής  ετικέτας  αποτιμάται  περίπου στα 35 εκατ. ευρώ  με τη συνολική αξία της αγοράς  να κινείται κοντά στα 360 εκατ.  ευρώ.
Ωστόσο το ενδιαφέρον στρέφεται  κυρίως στα βασικά και γνωστά  εμπορικά  σήματα  της  αγοράς  και  στην απουσία  των προϊόντων  Εν Ελλάδι σημειώνοντας τζίρο 118  εκατ.  ευρώ  για το 2018  
Από τα μέσα Ιουνίου η διοίκηση της Creta Farms κατάφερε σχεδόν το ακατόρθωτο να βγει από την αγορά σε χρόνο ρεκόρ.
Το μερίδιο αγοράς της ήταν στο 26% και κατείχε την πρώτη θέση διατηρώντας  απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη που ήταν η Υφαντής και το ΝΙΚΑ να ακολουθεί .
Σήμερα η ψαλίδα  μεταξύ των δύο εταιρειών έχει κλείσει αισθητά  καθώς  και οι δύο εταιρείες παρουσιάζουν αντίστοιχα μερίδια αγοράς κοντά στο 20% της αγοράς.
Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται ποια από τις δύο εταιρείες  θα πάρει … κεφάλι  εκμεταλλευόμενη το κενό που άφησε η Creta Farms αφού με τις ενέργειες  της  έδωσε   ως χάρισμα  στον ανταγωνισμό  τα δικά της μερίδια αγοράς.
Στελέχη της αγοράς εκτιμούν  ότι ο ανταγωνισμός  πιθανότητα να  καρπωθεί περισσότερα  από 35 εκατ. ευρώ καθώς διαπιστώνουν ότι η ζήτηση για τα δικά τους  προϊόντα  έχει αυξηθεί. Τα ίδια θεωρούν ότι  αν  συνεχισθεί το κλίμα της απραξίας και της αβεβαιότητας   για το μέλλον της Creta  Farms  θα ενδυναμώσει  τους ήδη υπάρχοντες παίχτες  ενώ   κρίνεται δύσκολη επιστροφή της στην κανονικότητα  ακόμη  και με την έλευση στρατηγικού επενδυτή.    
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
 ntheo@bankingnews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης