Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ζαββός: Ο Ηρακλής φέρνει επενδυτές στην Ελλάδα - Ισχυρό ενδιαφέρον από κορυφαίους ομίλους

Ζαββός: Ο Ηρακλής φέρνει επενδυτές στην Ελλάδα - Ισχυρό ενδιαφέρον από κορυφαίους ομίλους
Ο υφυπουργός αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα είχε επαφές με στελέχη από τις BlackRock, Deutsche Bank, Credit Suiss, JP Morgan και HSBC
Τις θετικές αντιδράσεις των επενδυτών στο σχέδιο Ηρακλής για τις ελληνικές τράπεζες περιγράφει το Bloomberg με αφορμή δηλώσεις του υφυπουργού αρμόδιου για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, Γιώργου Ζαββού.
«Οι επενδυτές μας είπαν στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ ότι θα επενδύσουν στον Ηρακλή» δήλωσε σε συνέντευξη του ο κ. Ζαββός.
Όπως είπε ο ίδιος, μεταξύ άλλων είχε επαφές με στελέχη από την BlackRock, την Deutsche Bank, την Credit Suisse, τη JP Morgan και την HSBC.
«Όλες οι συστημικές τράπεζες της Ελλάδας είπαν στην κυβέρνηση ότι θα εκμεταλλευτούν το σχέδιο Ηρακλής για να "καθαρίσουν" τους ισολογισμούς τους» επεσήμανε, ενώ συμπλήρωσε ότι το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι τίτλοι που θα εκδοθούν θα είναι μηδενικού ρίσκου.
Σύμφωνα με τον κ. Ζαββό, ο Ηρακλής ενδεχομένως να συμβάλλει και στην αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή (25/10/2019) αναμένεται η αναβάθμιση από την Standard & Poor’s.
Ο νόμος για το σχέδιο Ηρακλής αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος Νοεμβρίου.
«Τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες, θα εστιάσουμε τις προσπάθειες μας στο να εξασφαλίσουμε ότι το Ηρακλής θα έχει αποτελέσματα» είπε ο κ. Ζαββός και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει το κόστος για τη συμμετοχή των επενδυτών.
«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει το φόρο 15% για τα ομόλογα ώστε οι επενδυτές να έχουν περισσότερα κίνητρα για αξιοποιήσουν τον Ηρακλή.
Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αλλάξουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, από τη στιγμή που θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν σε ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Το τραπεζικό σύστημα δεν θα είναι το ίδιο μετά τον Ηρακλή» υποστηρίζει ο κ. Ζαββός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης