Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απειλή για τους επενδυτές ο Τζ. Κουτσολιούτσος κατά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Απειλή για τους επενδυτές ο Τζ.  Κουτσολιούτσος κατά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το αίτημα για την αντικατάσταση του κ. Τζ. Κουτσολιούτσου κατατέθηκε χθες  από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και έγινε άμεσα αποδεκτό  από το αρμόδιο  Δικαστήριο
Ως απειλή για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, εκδιώχθηκε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος  από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Folli – Follie μετά από αίτημα της  Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς το Μονομελές  Πρωτοδικείο  Αθηνών. 
Το αίτημα για την αντικατάσταση του κ. Τζ. Κουτσολιούτσου κατατέθηκε χθες  από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και έγινε άμεσα αποδεκτό  από το αρμόδιο  Δικαστήριο. 
Η πρόεδρος  κα Βασιλική Λαζαράκου , έσπευσε ταχύτατα προς αξιοποίηση της νομοθετικής διάταξης που έφερε στη Βουλή ο αρμόδιος  υπουργός Οικονομιών κ. Χρήστος Σταικούρας.
Στα τέλη Νοεμβρίου πέρασε η νέα νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει το δικαίωμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την αντικατάσταση μέλους ή μελών του ΔΣ μιας εισηγμένης εταιρείας και επισφραγίστηκε  με το νόμο 4640/2019.
Από την ημέρα δημοσίευσης του νόμου στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, η πρόεδρος  κα Βασιλική Λαζαράκου  έθεσε σε εγρήγορση της αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάθεση του αιτήματος στο Δικαστήριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της ΕΚ στηρίχθηκε σε υπόνοιες που υπήρχαν για τον αποπεμφθέντα πλέον κ. Κουτσολιούτσο αναφορικά με τη στάση του στην εταιρεία και κρίθηκε ότι έπρεπε να αποχωρήσει.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία  πρώτη απόφαση που αναδεικνύει τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο να έχει  ευθύνες για όσα συνέβησαν στην εταιρεία μετά  τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου  το Μάρτιο του 2018.
Η  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με τα νέα  νομοθετικά  εργαλεία θέλει  να αποκαταστήσει  την εμπιστοσύνη των επενδυτών η οποία επλήγη βαρύτατα από το σκάνδαλο της Folli – Follie και σύμφωνα με πληροφορίες  η  νέα  διοίκηση  είναι πρόθυμη να την εφαρμόσει και σε άλλες εταιρείες  που θα  τις κεντρίσουν  το ενδιαφέρον.  
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης