Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: «Δεδομένο και αδιαπραγμάτευτοτο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη δημόσια Παιδεία»

Μητσοτάκης: «Δεδομένο και αδιαπραγμάτευτοτο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη δημόσια Παιδεία»
Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσηςκαι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από μια γόνιμη άμιλλα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης από την Καρδίτσα
«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, σε τομείς όπου έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Η δική μας άποψη ήταν πάντα ότι αυτό μπορούσε να γίνει μέσα από μια γόνιμη άμιλλα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού στην Καρδίτσα, όπου και ανέδειξε την αποκεντρωμένη διάσταση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως στοιχείο της κυβερνητικής στρατηγικής, η οποία δε θα συγκεντρώνεται μόνο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις.
«Επιμένουμε», συνέχισε, «πάρα πολύ στη δυνατότητα του δημόσιου πανεπιστημίου να μπορεί να προσελκύει φοιτητές από το εξωτερικό οι οποίοι θα πληρώνουν δίδακτρα και οι οποίοι θα μπορούν να παίρνουν  εκπαίδευση αντίστοιχη της εκπαίδευσης που τα παιδιά αυτά που θα έρθουν από το εξωτερικό θα κάνουν.
Και δεν αναφέρομαι μόνο σε προγράμματα από το ΕΚΠΑ σε τομείς όπου η χώρα θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί παγκόσμια -όπως η φιλοσοφία, η ιστορία, οι κλασικές σπουδές- αλλά γιατί όχι και εδώ, γιατί όχι στην Καρδίτσα, γιατί όχι σε ένα τμήμα το οποίο έχει υποδομές, ανθρώπους και στήριξη από το ίδιο το πανεπιστήμιο και από την πολιτεία», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
«Θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των ΕΛΚΕ.
Έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του υπουργείου και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Θα φύγει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της γραφειοκρατίας στην διαχείριση των λογαριασμών αυτών», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη δημόσια Παιδεία είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο.
«Ως μια δημόσια Παιδεία η οποία πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των καιρών.
Και κυρίως να συνδεθεί πρακτικά με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει στους φοιτητές γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν στη συνέχεια -όταν με το καλό ολοκληρώσουν τις σπουδές τους- να μπορούν να προσβλέπουν σε μια γόνιμη και επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης