Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ρωσικά στο σχολείο μαθαίνουν οι Σύροι μαθητές - Πως η Μόσχα ετοιμάζεται για επενδύσεις στη Συρία

Reuters: Ρωσικά στο σχολείο μαθαίνουν οι Σύροι μαθητές - Πως η Μόσχα ετοιμάζεται για επενδύσεις στη Συρία
Ρωσικές εταιρείας αναμένεται να δραστηριοποιηθούν σύντομα στη Συρία στην ανοικοδόμηση της χώρας και στον ενεργειακό τομέα
Πάνω από 24 χιλιάδες μαθητές στη Συρία διδάσκονται στο σχολείο ρωσικά μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας της Συρίας να εντάξει την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας στα σχολεία μετά τα αγγλικά και τα γαλλικά.
Όπως αναφέρει το Reuters, οι πρώτες ενδείξεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές καθώς όλοι και περισσότεροι Σύροι μαθητές προτιμούν τα ρωσικά από τις δύο άλλες γλώσσες.
Η κίνηση αυτή φέρνει ακόμη πιο κοντά τις δύο χώρες μετά τη στήριξη που παρέχει η  Μόσχα στον Σύρο πρόεδρο Assad από το 20015.
Ένας ακόμη λόγος ωστόσο είναι οι επιχειρηματικές επενδύσεις της Ρωσίας στη Συρία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές ρωσικές εταιρείας αναμένεται να δραστηριοποιηθούν σύντομα στη Συρία στην ανοικοδόμηση της χώρας αλλά και στον ενεργειακό τομέα με τους νεαρούς Σύρους να αναζητούν εργασία σε αυτές.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin μάλιστα επισκέφθηκε τη Συρία για δεύτερη φορά την περασμένη Πέμπτη (9/1)  επιβεβαιώνοντας τις καλές διπλωματικές και επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών αλλά και οτι ο καιρός που οι Ρωσικές εταρείες θα "εισβάλλουν" στη Συρία είναι πολύ κοντά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης