Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ): Προϋπόθεση η ενότητα του λαού για να αντιδράσουμε αποτελεσματικά στις απειλές της Τουρκίας

Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ): Προϋπόθεση η ενότητα του λαού για να αντιδράσουμε αποτελεσματικά στις απειλές της Τουρκίας
Αναγκαία η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Τη θέση ότι για να αντιδράσουμε αποτελεσματικά στις απειλές της Τουρκίας απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενότητα του λαού μας διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος.
«Αυτή η ενότητα υπονομεύεται με τον χειρότερο τρόπο, όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για Δούρειο Ίππο της Τουρκίας.
Το ελάχιστο που οφείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι μια συγγνώμη απέναντι στον ελληνικό λαό - όχι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ - γι' αυτές του τις ανεύθυνες δηλώσεις.
Αντιμετωπίζουμε ια παρατεταμένη κατάσταση και γι' αυτό προϋπόθεση είναι η ενότητα του ελληνικού λαού», ενώ για τα νησιά τόνισε την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησής τους» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Κατρούγκαλος.
Για τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «ενώ είναι αυτονόητη η προστασία των συνόρων, δεν είναι καθόλου αυτονόητη η αναστολή της δυνατότητας αιτήματος ασύλου που αποφάσισε η κυβέρνηση».
«Προϋπόθεση για να είμαστε αποτελεσματικοί προς τα έξω είναι η ενότητά μας να φαίνεται, να είναι βασισμένη στα καλά στοιχεία του λαού μας, στην αλληλεγγύη, σε καμία περίπτωση να μην δεχθούμε να εκφυλιστεί ο πατριωτισμός μας σε ένα μίσος κατά των αδύναμων [...] και πάντα να έχουμε προσήλωση στη διεθνή νομιμότητα.
Το δικό μας όπλο πρέπει να είναι ότι βασιζόμαστε στο διεθνές δίκαιο και ποτέ δεν το παραβιάζουμε» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, αναφέροντας πως «δεν πρέπει να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα, ούτε πρέπει να αρκεστούμε στην ηθική υποστήριξη που μας έχει δώσει μέχρι τώρα η ΕΕ».
«Αυτό που πρέπει να απαιτήσουμε είναι στην επόμενη σύνοδο κορυφής να ζητήσουμε δύο πράγματα: να μπουν κόκκινες γραμμές στην Τουρκία από την ίδια την ΕΕ με απειλή κυρώσεων και δεύτερον για να προλάβουμε τα γεγονότα, να μην τρέχουμε αν έρθει ποτέ το τουρκικό πλοίο στα νότια της Κρήτης, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην έρθει.
Και σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του προσφυγικού να ζητήσουμε άμεσα μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα, να ζητήσουμε άμεσα την αλλαγή του κανονισμού του Δουβλίνου [...] και να απειλήσουμε με βέτο σε περίπτωση που δεν υποστηριχθούν αυτές οι εθνικές μας θέσεις»  είπε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης