Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan (πρόεδρος Τουρκίας): Θα συναντηθώ με τους Merkel και Macron την επόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη

Erdogan (πρόεδρος Τουρκίας): Θα συναντηθώ με τους Merkel και Macron την επόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη
Απογοητευμένος από τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayip Erdogan, στρέφεται στους ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών.
Μετά την άκαρπη συνάντηση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, στις Βρυξέλλες, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayip Erdogan, αναμένεται να δεχθεί την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, και τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα.
«Θα συναντηθούμε την επόμενη Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τούρκος πρόεδρος άμα τη επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, συμπληρώνοντας:
«Επίσης, θα παρευρεθεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson».
Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης είχε δηλώσει πως θα ανοίξει τα σύνορα Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που οδήγησε σε συνωστισμό προσφύγων στον Έβρο.
Παρά την ένταση που προκλήθηκε, ο Erdogan δήλωσε πως δεν πρόκειται να μεταβάλει την πολιτική του στο Μεταναστευτικό και πως η Ελλάδα πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως στις Βρυξέλλες συζητήθηκε η ανάγκη να επικαιροποιηθεί το σύμφωνο Τουρκίας – ΕΕ για το Μεταναστευτικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης