Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron (πρόεδρος Γαλλίας): Έρχεται σημαντική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Macron (πρόεδρος Γαλλίας): Έρχεται σημαντική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Σε συνεργασία με τον Donald Trump και άλλους ηγέτες ανέφερε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Τη θέση ότι σύντομα αναμένεται να έρθει μια «νέα σημαντική πρωτοβουλία» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού διατύπωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
Σε ανάρτηση του στο twitter ο Macron είπε πως η πρωτοβουλία αυτή ετοιμάζεται από κοινού με τον αμερικανό ομόλογό του Donald Trump και ηγέτες άλλων χωρών.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας έκανε λόγο για «πολύ καλή συζήτηση» με τον Trump, αναφέροντας πως «μπροστά στην κρίση που έχει προκαλέσει η ασθένεια COVID-19, μαζί με άλλες χώρες, προετοιμάζουμε για τις επόμενες ημέρες μια νέα σημαντική πρωτοβουλία».
Ωστόσο, ο Trump δεν έδωσε καμία περαιτέρω διευκρίνιση.
Από τη δική του πλευρά, ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη «σημασία που έχει η στενή συνεργασία στο πλαίσιο της G7, της G20 και της P5» για να «βοηθηθούν οι οργανισμοί πολυμερούς συνεργασίας, ειδικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα να εξαλείψουν το ταχύτερο την πανδημία και να ελαχιστοποιήσουν τον οικονομικό αντίκτυπο» που θα έχει, χρησιμοποιώντας αντιστοίχως τις συντομογραφίες της Ομάδας των Επτά και της Ομάδας των Είκοσι πιο οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου και της ομάδας των πέντε κρατών-μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης