Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαράκη (υφ.Παιδείας): Περιμένουμε οδηγίες από τους λοιμωξιολόγους για τα σχολεία

Ζαχαράκη (υφ.Παιδείας): Περιμένουμε οδηγίες από τους λοιμωξιολόγους για τα σχολεία
Κάνουμε συνεχείς συσκέψεις για το θέμα της επανόδου των μαθητών στα σχολεία είπε η κα.Ζαχαράκη
Τη θέση ότι το υπουργείο Παιδείας περιμένει τις οδηγίες από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να αποφασίσει για το εάν θα ανοίξουν όλα τα σχολεία διατύπωσε η υφυπουργός Παιδεία, Σοφία Ζαχαράκη.
«Να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή στην ομαλότητα.
Είμαστε σε πλήρη συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Κάνουμε, ήδη, συνεχείς συσκέψεις για το θέμα της επανόδου των μαθητών στα σχολεία και περιμένουμε οδηγίες από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για πώς ορίζουν τον συνωστισμό των παιδιών στις τάξεις, αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους που υπάρχουν στα σχολεία.
Τι θα γίνει, δηλαδή, στο προαύλιο, στο κυλικείο;
Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες δραστηριότητες των παιδιών» διερωτήθηκε μιλώντας στο Real Fm η κα.Ζαχαράκη.
Ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει το ενδεχόμενο η επάνοδος των μαθητών στα σχολεία να είναι προαιρετική, χωρίς, δηλαδή, να μετρούν απουσίες, προκειμένου να μην νοσήσουν από τον ιό, η κα. Ζαχαράκη επεσήμανε πως «αν υπάρξει προαιρετική επάνοδος, αντιλαμβανόμαστε πως εκεί θα υπάρχουν πολλές “ταχύτητες”».
«Νομίζω ότι είναι καλό να υπάρχει μία κοινή γραμμή και προφανώς όπως είδατε στην αρχή αυτής της μεγάλης περιπέτειας για τη χώρα είχαμε βγάλει και ειδικές εγκυκλίους για τις απουσίες, άρα να είναι όλοι σίγουροι πως θα λάβουμε όλα τα δεδομένα υπόψη.
Το ζήτημα δεν είναι η αυστηροποίηση ενός πλαισίου, αλλά κοινοί κανόνες.
Και προφανώς όπως δείξαμε και με το θέμα της εποχικής γρίπης και στην αρχή της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, κάθε περίπτωση θα αντιμετωπιστεί. Αλλά όταν μιλάμε για επάνοδο, αντιλαμβανόμαστε ότι εκεί θα πρέπει να υπάρχουν κοινοί κανόνες» υπογράμμισε η κα.Ζαχαράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης