Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel και Macron ενισχύουν με 8 δισ. δολ. τις έρευνες για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Merkel και Macron ενισχύουν με 8 δισ. δολ. τις έρευνες για το εμβόλιο του κορωνοϊού
Η Γαλλία και η Γερμανία θα ενισχύσουν με 8 δισ. δολ. τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ώστε να επιταχυνθούν οι έρευνες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου
Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, Emmanuel Macron και Angela Merkel, πήραν μια εμβληματική πρωτοβουλία να ενισχύσουν με 8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ώστε να επιταχυνθούν οι έρευνες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Παράλληλα, σε τηλεδιάσκεψη με θέμα την πανδημία του κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου τόνισαν ότι θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους χωρίς να επωφεληθεί περισσότερη όποια χώρα το αναπτύξει πρώτη.
Ο κόσμος χρειάζεται εμβόλιο και θεραπεία άμεσα, υποστήριξε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
«Στο παρελθόν δεν επωφελούνταν όλοι από την ιατρική έρευνα.
Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί» πρόσθεσε.
Εν μέσω των αποδοκιμασιών του Αμερικανού προέδρου Donald Trump με κύριο αποδέκτη τον ΠΟΥ, ο πρόεδρος της Γαλλίας και η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισαν ότι πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη.
Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας είχε δηλώσει πως οι Βρετανοί θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι όταν βρεθεί το εμβόλιο, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ούτε η Κίνα, όπου ανακοινώθηκαν τα πρώτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στα τέλη Δεκεμβρίου, ούτε οι ΗΠΑ, που αποτελούν σήμερα το επίκεντρο της πανδημίας με πάνω από 50.000 θανάτους και 900.000 κρούσματα, εκπροσωπήθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης