Speculator

Σχόλιο αναγνώστη στο άρθρο για Λαβίδα στην Lavipharm... και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σχόλιο αναγνώστη στο άρθρο για Λαβίδα στην Lavipharm... και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Από την δημοσίευση του άρθρου σας μέχρι σήμερα έχουν περάσει τρείς και πλέον εβδομάδες και δεν αντιλήφθηκα να υπάρχει κάποια αντίδραση διευκρίνιση ή τοποθέτηση εκ μέρους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Ένα ενδιαφέρον σχόλιο μας έστειλε αναγνώστης του bankingnews για την υπόθεση Λαβίδα στην Lavipharm, επισημαίνοντας κάποιες ενδιαφέρουσες παραμέτρους.

Αγαπητέ κ Λεωτσάκο
Υπήρξε, ομολογώ, ιδιαίτερα αποκαλυπτικό το από 5.4.2020 δημοσιευθέν άρθρο του συνεργάτου σας κ. Καρούτζου με τίτλο «Το κρεσέντο αγορών Λαβίδα στην Lavipharm και τα ερωτήματα χειραγώγησης»
Το ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στο σχετικό άρθρο δεν εμπεριέχεται κατά την γνώμη μου στο στοιχείο της αποκάλυψης μιας σειράς συναλλαγών εκ μέρους ενός μεγαλομετοόχου και insider της εταιρείας  οι οποίες διεξήχθησαν εντός συγκεκριμένου χρονικού  διαστήματος και συνετέλεσαν στην ραγδαία άνοδο της μετοχής.
Ούτε υφίσταται εκ μέρους μου κάποιο ειδικότερο ενδιαφέρον για την εν λόγω εταιρεία.  
Αυτό που με  ενδιαφέρει και πιστεύω ότι αξίζει να διερευνηθεί είναι η ύπαρξη ή όχι αντανακλαστικών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε θέματα κύριας και αποκλειστικής αρμοδιότητάς της!
Από την δημοσίευση του άρθρου σας μέχρι σήμερα έχουν περάσει τρείς και πλέον εβδομάδες και δεν αντιλήφθηκα να υπάρχει κάποια αντίδραση διευκρίνιση ή τοποθέτηση εκ μέρους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία ουσιαστικά, μέσω του άρθρου σας, λαμβάνει μια καταγγελία η οποία αφορά τον χώρο και το πλαίσιο το οποίο εποπτεύει.
Είναι άραγε θέμα αντανακλαστικών ή θέμα μιας νοοτροπίας  του τύπου «δεν δίνω λογαριασμό πουθενά»
Θα σας παρακαλούσα συνεπώς στο βαθμό που δύνασθε,  να επανέλθετε με ειδικότερο ερώτημα προς την Επιτροπή για το ίδιο θέμα, η οποία κατά την άποψή μου (και εκτιμώ και την δική σας) οφείλει να διευκρινίσει αν η περιγραφόμενη στο άρθρο σας συναλλακτική συμπεριφορά συνιστά κατάχρηση αγοράς, ή όχι,  με βάση το πνεύμα και το γράμμα του σχετικού κανονιστικού πλαισίου.
Να της γνωστοποιήσετε τέλος, ότι ουδόλως μας απασχολεί αν σε 4 ή 5 χρόνια από σήμερα επιβάλλει πρόστιμο στους  εμπλεκόμενους κωδικούς καθώς σήμερα που γίνεται η συζήτηση αυτή ο αγοραστής της μετοχής δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν η τιμή στην οποία αγοράζει είναι αποτέλεσμα αξιόποινης συμπεριφοράς ή όχι.
Όπως άλλωστε και οι αγοραστές όλης της επίμαχης περιόδου πλήν του κ.Λαβίδα!
Κατά συνέπεια η διευκρίνισή της απαιτείται να είναι άμεση!

Με εκτίμηση
Ι.Χ
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης