Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στο κινεζικό γουάν μετά την απόφαση Trump να μπλοκάρει Ταμείο στον MSCI World Index

Πιέσεις στο κινεζικό γουάν μετά την απόφαση Trump να μπλοκάρει Ταμείο στον MSCI World Index
Ο Trump θέλει να μπλοκάρει ένα αμερικανικό κρατικό ταμείο να επενδύσει 50 δισ μέρος των οποίων θα κατέληγαν σε κινεζικές μετοχές
Μεγάλες πιέσεις δέχθηκε το κινεζικό νόμισμα γουάν μετά τις αναφορές ότι ο αμερικανός Πρόεδρος Trump διερευνά να εμποδίσει ένα κυβερνητικό ταμείο συνταξιοδότησης να επενδύσει σε κινεζικές μετοχές καθώς θεωρείται κίνδυνος εθνικής ασφάλειας.
Ο Trump ξεκίνησε τις απειλές του από τις 27 Απριλίου όταν ερωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο για μια έκθεση γερμανικής εφημερίδας που ανέφερε ότι οι κινέζοι πρέπει να πληρώσουν 160 δισεκ. δολάρια για τις ζημίες που προκάλεσαν στην γερμανική οικονομία λόγω κορωνοιού.  
Ο Trump είχε δηλώσει ότι έχουμε τρόπους να κάνουμε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.
Η Γερμανία κοιτάζει τα πράγματα, και κοιτάμε τα πράγματα, και μιλάμε για πολύ περισσότερα χρήματα από ότι μιλά η Γερμανία, υποδηλώνοντας ότι θα ήταν σημαντικά περισσότερα από τα 160 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Trump κλιμάκωσε περαιτέρω τον πόλεμο των λέξεων, λέγοντας ότι πιστεύει ότι η Κίνα θα ήθελε να χάσει τις εκλογές του Νοεμβρίου 2020 και ότι εξετάζει διάφορους τρόπους για να τιμωρήσει την κινεζική κυβέρνηση, την οποία και πάλι κατηγόρησε ότι επέτρεψε την εξάπλωση του κορωνοιού σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Η Κίνα θα κάνει ό, τι μπορεί για να χάσω τις εκλογές», δήλωσε ο Trump στη συνέντευξη και είπε ότι εξετάζει διαφορετικές επιλογές όσον αφορά τις συνέπειες μπορώ να κάνω πολλά, ανέφερε.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Geng Shuang, τόνισε ότι η Κίνα δεν έχει κανένα συμφέρον να παρέμβει σε εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ.
Η μάχη όμως συνεχίζεται.
Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να ανακαλέσει την απόφαση του 2017 για το The Thrift Savings Plan, το ταμείο συνταξιοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να μεταφέρει 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα διεθνές ταμείο που θα αντικατοπτρίζει το MSCI All-Country World Index.
Το ζήτημα είναι η προσθήκη της Κίνας στον δείκτη, και συνεπώς το ταμείο αναγκάζεται να διαθέσει σημαντικό κεφάλαιο στις κινεζικές χρηματιστηριακές αγορές, σε μια εποχή έντονης κόντρας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Αυτός ο πόλεμος λέξεων θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ, δεδομένου ότι ο Trump θα επιδιώξει κλιμάκωση
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfmBF66.jpg?itok=dQvokZtM
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfmB3CA_0.jpg?itok=LtInsqXJ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης