Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Η οικονομική απάντηση της Γερμανίας στον κορωνοϊό είναι υποδειγματική

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Η οικονομική απάντηση της Γερμανίας στον κορωνοϊό είναι υποδειγματική
Η γερμανική πολιτική επέτρεψε τη συνέχιση της λειτουργίας των θεσμών και διασφάλισε το δικαίωμα στην εργασία, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας
Η προσέγγιση της Γερμανία απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας αποτελούν παράδειγμα για όλο τον κόσμο, αναφέρει η ILO.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της υπηρεσίας, η γερμανική πολιτική επέτρεψε τη συνέχιση της λειτουργίας των θεσμών και  διασφάλισε το δικαίωμα στην εργασία.
Σύμφωνα με το γερμανικό σύστημα, οι εργαζόμενοι αποστέλλονται στο σπίτι ή εργάζονται λιγότερες ώρες και, συγχρόνως, λαμβάνουν τα δύο τρίτα του μισθού τους από το κράτος.
Σύμφωνα με την αρμόδια στατιστική αρχή στη Γερμανία, κατά την χρηματοοικονομική κρίση του 2009 επλήγησαν περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι.
Τώρα, με το γερμανικό κράτος να προβαίνει σε δαπάνες ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, η ανεργία δεν υπερέβη το 7,6%.
Τώρα, η Γερμανία είναι έτοιμη να βάλει μπρος στη παραγωγική δραστηριότητα στη χώρα, έπειτα από το lockdown και τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της φονικής νόσου.

ILO: Υπό τον κίνδυνο ανεργίας 1,6 δισεκ. πολίτες παγκοσμίως, λόγω κορωνοϊού

Περίπου 1,6 δισεκ. εργαζόμενοι στην ανεπίσημη οικονομία, που αντιστοιχούν περίπου στο ήμισυ του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τα προς το ζην λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO).
Στην τελευταία του έκθεση, ο οργανισμός αυτός των Ηνωμένων Εθνών αύξησε σημαντικά την πρόβλεψη για τον καταστροφικό αντίκτυπο σε απασχόληση και εισοδήματα από τον κορωνοϊό, ο οποίος έχει μολύνει πάνω από 3,1 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 220.000 ασθενείς και έχει παραλύσει τις οικονομίες.
«Νομίζω ότι αποτυπώνει με τους πλέον δυσοίωνους όρους ότι η κρίση στην απασχόληση και όλες οι επιπτώσεις της επιδεινώνονται συγκριτικά με τις εκτιμήσεις μας πριν από τρεις εβδομάδες», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ILO Γκάι Ράιντερ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, προβλέποντας «τεράστιο» αντίκτυπο φτώχειας.
Ήδη, οι μισθοί των 2 δισεκ. εργαζομένων της ανεπίσημης οικονομίας σε όλο τον κόσμο έχουν μειωθεί σύμφωνα με εκτιμήσεις κατά 60% κατά μέσο όρο τον πρώτο μήνα που ξεδιπλώθηκε η κρίση σε κάθε περιοχή, σύμφωνα με την ILO.
Οι ανεπίσημοι εργαζόμενοι είναι οι πλέον ευπαθείς από τους 3,3 δισεκ. ανθρώπους που απαρτίζουν το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό, καθώς δεν έχουν προστασία σε επίπεδο πρόνοιας, πρόσβαση σε επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ή τα μέσα να εργαστούν από το σπίτι, όπως τονίζεται στην έκθεση.
«Για εκατομμύρια εργαζομένους, μηδενικό εισόδημα σημαίνει καθόλου τρόφιμα, καθόλου ασφάλεια και καθόλου μέλλον.
Εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο μετά βίας επιβιώνουν», δήλωσε ο Ράιντερ.
«Δεν έχουν αποταμιεύσεις ή πρόσβαση σε πιστώσεις.
Αυτά είναι τα πραγματικά πρόσωπα του κόσμου της εργασίας.
Εάν δεν τους βοηθήσουμε τώρα, απλά θα χαθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης