Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαράκη (υφ.Παιδείας): Μετά τις 20/5 οι αποφάσεις για το εάν θα ανοίξουν τα δημοτικά

Ζαχαράκη (υφ.Παιδείας): Μετά τις 20/5 οι αποφάσεις για το εάν θα ανοίξουν τα δημοτικά
Δεν υπάρχει σενάριο μόνο για την Ε’ και την Στ’ δημοτικού είπε η κα.Ζαχαράκη
Τη θέση ότι μετά τις 20 Μαΐου και ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα θα αποφασιστεί το εάν θα ανοίξουν ή όχι τα δημοτικά σχολεία διατύπωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο για την επαναλειτουργία μόνο της Ε’ και της Στ’ δημοτικού.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Ζαχαράκη είπε ότι μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα και αυτών των σχολείων ή όχι.
«Δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την Ε’ και τη ΣΤ’ Δημοτικού.
Η πορεία του ιού δείχνει θετικά στοιχεία για να γυρίσουμε όλοι σταδιακά στην καθημερινότητα.
Μετά λοιπόν και την προσεκτική αποτίμηση των οδηγιών από τους ειδικούς, θα αποφασίσουμε» είπε η κα.Ζαχαράκη.
Για τη νέα σχολική χρονιά και σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά και συγκεκριμένα τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου».
«Ας περιμένουμε τους ειδικούς και εμείς θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε τις οδηγίες» τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, η οποία επανέλαβε την ανάγκη να κρατήσουν τα παιδιά τα βιβλία τους για να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση από το ένα έτος στο άλλο, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες τόνισε ότι έχουν δοθεί οδηγίες για το πώς μπορούν να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού, ενώ για τις κάμερες απάντησε ότι αφορούν κλειστές ψηφιακές τάξεις ή μόνο την παράδοση του μαθήματος.
«Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να διαφυλάσσονται τα προσωπικά δεδομένα» υποστήριξε η κα.Ζαχαράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης