Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Όλα τα βλέμματα στην αναδιάρθρωση του MSCI – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα των τραπεζών

tags :
XA: Όλα τα βλέμματα στην αναδιάρθρωση του MSCI – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα των τραπεζών
Η νέα ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας αναμένεται να διακόψει το ράλι των αγορών με την επιφυλακτική διάθεση να μεταφέρεται και στο ΧΑ 
Στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI στρέφονται σήμερα τα βλέμματα της αγοράς, αφού στο κλείσιμο θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις λόγω της διαγραφής των μετοχών των Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τιτάν από τον MSCI Greece Standard, οι οποίες θα ισχύσουν από την προσεχή Δευτέρα.
Οι παραπάνω μετοχές θα εισαχθούν στον MSCI Small Cap.
Στελέχη της αγοράς αναμένουν υψηλό τζίρο στη σημερινή συνεδρίαση και ειδικά στις τελικές δημοπρασίες αλλά και αυξημένη μεταβλητότητα.
Οι αναλυτές περιμένουν και την επιβεβαίωση της διάσπασης σημαντικών αντιστάσεων, η οποία θα οδηγήσει σε τοποθετήσεις σε μετοχές σε τεχνικές στηρίξεις που αποτελούσαν σημαντικές αντιστάσεις τους προηγούμενους τρεις μήνες.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι τραπεζικές μετοχές καθώς χθες ανακοίνωσαν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank, ενώ μετά το σημερινό κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα η Eurobank.
Τα αποτελέσματα της Εθνικής είναι χαμηλότερα των μέσων εκτιμήσεων και ανάλογα ήταν και της Alpha Bank.
Για τη Eurobank οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 58 εκατ. ευρώ από 27 εκατ. ευρώ.

Eurobank Equities
Για σήμερα η αύξηση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αναμένεται να ανακόψει το πρόσφατο ράλι των αγορών, με την επιφυλακτική διάθεση να μεταφέρεται και στο ΧΑ.

Euroxx
Σήμερα θα γίνει η αναδιάρθρωση του MSCI. Περιμένουμε μεταβλητότητα και άνοιγμα του ΧΑ σε χαμηλότερα επίπεδα.

Beta
Οδεύουμε σε δυνατό κλείσιμο για τον Μάιο με τις δύο τελευταίες εβδομάδες να καταγράφεται άνοδος 9,2% που δίνει άνοδο στο μήνα 5,9%.
Η εγχώρια αγορά θα επηρεαστεί από τις ροές λόγω MSCI, ενώ μέσα στην ημέρα θα πρέπει να αναμένεται αυξημένη μεταβλητότητα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης