Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κρίσιμες ώρες για τη Λιβύη – Ρωσική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στην Τουρκία στις 14/6

Κρίσιμες ώρες για τη Λιβύη –  Ρωσική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στην Τουρκία στις 14/6
Συζητήσεις για τις εξελίξεις στη Λιβύη μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας 
Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Lavrov και Sergei Shoigu αντίστοιχα μεταβαίνουν στην Τουρκία για συνομιλίες την Κυριακή (14/6/2020).
Σύμφωνα με τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο θέμα της Λιβύης.
Η Τουρκία υποστηρίζει την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Fayez Sarraj, της οποίας οι δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες απέκρουσαν μια επίθεση 14 μηνών στην Τρίπολη από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) του Khalifa Haftar.
Η Ρωσία, μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο, υποστηρίζουν τον LNA.
Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την Τετάρτη (10/6) ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές της Λιβύης άρχισαν να συμμετέχουν σε έναν νέο γύρο συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός.
«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι αντιπροσωπείες αναμένεται να έχουν διαβουλεύσεις και να συζητήσουν τον συντονισμό τους σε περιφερειακά θέματα», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την επίσκεψη της ρωσικής αντιπροσωπείας, στην οποία θα περιλαμβάνονται στρατιωτικοί και αξιωματούχοι ασφαλείας.
Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, οι δύο αντιπροσωπείες θα συζητήσουν επίσης την κατάσταση στη Συρία.
Η Ρωσία υποστηρίζει τις δυνάμεις του προέδρου της Συρίας Bashar al Assad, ενώ η Τουρκία  μαχητές της αντιπολίτευσης.
Μια τουρκο-ρωσική συμφωνία πριν από τρεις μήνες «γέννησε» την εκεχειρία που σταμάτησε τις μάχες στη βορειοδυτική Συρία στο Idlib, αλλά αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την περιοχή αυτή την εβδομάδα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης