Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Οι επενδυτές εγκαταλείπουν το δολάριο, λόγω των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ – Ανεβαίνει το γιουάν

Deutsche Bank: Οι επενδυτές εγκαταλείπουν το δολάριο, λόγω των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ – Ανεβαίνει το γιουάν

Το δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού διώχνει τους επενδυτές από το δολάριο, σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank
Η ανησυχία των επενδυτών για το ξέσπασμα ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων κορωνοϊού, με πολλές και διαφόρων ειδών συνέπειες για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, έχει προκαλέσει μεγάλη μείωση στη ζήτηση για δολάρια, όπως επισημαίνει ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός Deutsche Bank.
Το δολάριο θεωρείται το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα ως ασφαλές καταφύγιο σε καιρούς οικονομικής κρίσης.
Σε περιόδους αστάθειας στις αγορές, οι επενδυτές και οι έμποροι μετατρέπουν τα διαθέσιμά τους σε δολάρια, για να τύχουν μακροπρόθεσμης προστασίας.
Κατά τη διάρκεια των lockdown η ζήτηση για δολάριο αυξήθηκε πρόσκαιρα, αλλά μετά μειώθηκε ραγδαία.
«Η στρατηγική εξόδου για τις ΗΠΑ, αν μη τι άλλο, φαίνεται φτωχότερη από ό,τι για τον υπόλοιπο κόσμο» επισημαίνουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.
Υπό τη δαμόκλειο σπάθη του κορωνοϊού και την έντονη ανησυχία για δεύτερο κύμα κρουσμάτων, το αμερικανικό δολάριο αποτελεί μεγάλο «ερωτηματικό» στον επενδυτικό κόσμο, αφού τα τεράστια νομισματικά και δημοσιονομικά πακέτα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας αναμένεται να εξασθενίσουν το νόμισμα.
Να σημειωθεί πως στις ΗΠΑ την Παρασκευή 19 Ιουνίου υπήρξαν περισσότερα από 30.000 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.
Σε αντίθεση, οι προοπτικές του γιουάν είναι πιο ευνοϊκές.
Η πρόοδος της Κίνας στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές βοηθιέται από την ένταξή της σε διάφορους δείκτες και την εισαγωγή περισσότερων περιουσιακών στοιχείων σε γιουάν.
Παρά τις εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και τις συγκρούσεις τους σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού, φαίνεται ότι η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας είναι σε μεγάλο βαθμό ασφαλής, προς το παρόν, καταλήγει η Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης