Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο Δήμαρχος Αθηναίων έχει βαλθεί να μας τυφλώσει με τα κιτς στην Ομόνοια και τους φοίνικες

Ο Δήμαρχος Αθηναίων έχει βαλθεί να μας τυφλώσει με τα κιτς στην Ομόνοια και τους φοίνικες
Οι Φοίνικες στην Πανεπιστημίου δεν συμβολίζουν την αλλαγή αλλά την ανοησία
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια αποκρουστική στα όρια του κιτς ή καλύτερα μπανάλ με φοίνικες στην Πανεπιστημίου και νέο σιντριβάνι για να λιάζονται οι πακιστανοί στην Ομόνοια.
Για τον μεγάλο περίπατο έχω ενστάσεις καθώς θα δημιουργήσει κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας, παρ΄ όλα αυτά έχει κάποια λογική ως προς τον σχεδιασμό.
Θα επικεντρωθώ στο σιντριβάνι της Ομόνοιας και στους Φοίνικες ήμαρτον στην Πανεπιστημίου.
Η πλατεία της Ομόνοιας έχει ανασχεδιαστεί συνολικά 7 φορές τις τελευταίες 10ετίες δημιουργώντας ένα σκηνικό ιλαροτραγωδίας.
Ο Δήμος Αθηναίων επανασχεδιάζει ειδικά τα τελευταία χρόνια την πλατεία Ομόνοιας επιχειρώντας να αναβαθμίσει την υποβαθμισμένη από τα ναρκωτικά, τις κλοπές και τους αλλοδαπούς περιοχή.
Όμως βλέποντας το σήμερα ξανά τα ναρκωτικά και ξανά οι αλλοδαποί λιάζονται – κατά τον ΣΥΡΙΖΑ – δημιουργώντας μια εικόνα αποστροφής για τους έλληνες πολίτες που λόγω φόβου δεν τολμούν να πλησιάσουν στην Ομόνοια.
Ο Δήμος Αθηναίων και ο δήμαρχος Μπακογιάννης θα έπρεπε σε συνεργασία με την αστυνομία να επιχειρήσει να εξυγιάνει από τα ναρκωτικά, τις κλοπές και την ασυδοσία την ευρύτερη περιοχή.
Ένα σιντριβάνι δεν ωραιοποιεί μια άσχημη περιοχή, η ομόνοια δεν είναι τίποτε άλλο από μια υποβαθμισμένη περιοχή που η παρανομία οργιάζει.
Για μια ακόμη φορά ο νυν δήμαρχος είδε την εικόνα και όχι την ουσία.
Σε μια κοινωνικά υποβαθμισμένη περιοχή, κατασκευάζεται ένα σιντριβάνι χωρίς να έχουν ληφθεί πρόνοιες για να αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.
Κάθε απόγευμα μπορεί ο οποιαδήποτε να επισκεφθεί την Ομόνοια και να διαπιστώσει τα εξής, σύριγγες από τοξικομανείς, αλλοδαπούς που καραδοκούν, κλέφτρες που αναζητούν το επόμενο θύμα… και στην μέση ένα δροσερό σιντριβάνι.
Κανείς έλληνας δεν πλησιάζει προφανώς από φόβο.
Το άλλο κιτς, το κιτς είναι είδος παρακμιακής τέχνης, συνήθως το χρησιμοποιούμε υποτιμητικά για ένα έργο τέχνης ή μια κατασκευή.
Η ύπαρξη στην Πανεπιστημίου φοινίκων είναι αν μη τι άλλο τραγική πανδαισία ανοησίας, κιτς εικόνας και έλλειψης σοβαρότητας.
Όποιος το πρότεινε πρέπει μάλλον να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις του και βεβαίως να συμβουλευτεί τους ειδικούς για το κατά πόσο μπορούν να επιβιώσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον… οι κακόμοιροι οι φοίνικες.
Όμως το να τοποθετείς φοίνικες στην Πανεπιστημίου σε ένα δρόμο μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης δεν αποτελεί μέρος της οικολογικής συνείδησης που πρέπει να έχουν οι πολίτες αλλά μέρος της ανοησίας που γρήγορα πολλοί θα καταλάβουν ότι είναι λάθος επιλογή.
Οι Φοίνικες στην Πανεπιστημίου δεν συμβολίζουν την αλλαγή αλλά την ανοησία.

Αργύρης Βολινάκης
Καλλιτέχνης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης