Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Πέτσας: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις τα αναδρομικά των συνταξιούχων
Ο Στ. Πέτσας ανέφερε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και μελετά το συνολικό κόστος
Την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα κάνει ανακοινώσεις αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών των συνταξιούχων.
Ο ίδιος σημείωσε πως η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και μελετά το συνολικό κόστος, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν προσφυγές οι συνταξιούχοι, αλλά πρέπει να περιμένουν λίγες ημέρες για να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.
«Θα πρέπει να μελετήσουμε την απόφαση για να δούμε τι ακριβώς αφορά, ώστε να δούμε την δημοσιονομική επίπτωση στον προϋπολογισμό» σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, την επόμενη εβδομάδα θα ακούσουν από τον πρωθυπουργό μια οριζόντια λύση.
Περαιτέρω, με αφορμή την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, ο κ. Πέτσας τόνσιε ότι «πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και η χρήση των μασκών στα super market είναι ένα καλό μέτρο για να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να φοράμε τις μάσκες όπου συστήνουν οι ειδικοί», συμπληρώνοντας πως  «σήμερα θα είναι μια μέρα προσαρμογής και από Δευτέρα θα είμαστε πιο αυστηροί».
Ακόμη, ο κ. Πέτσας  ανέφερε ότι δεν επιβεβαιώνεται το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας νέας συνόδου αναφορικά με το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων, σημειώνοντας πως «τπάρχει μια καταρχήν συμφωνία αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένη».
Ο ίδιος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Τουρκία, σε σχέση με την απόφαση Erdogan  για την Αγία Σοφία, ανέφερε  πως ο ναός είναι ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και «μνημείο με φερετζέ δεν υπάρχει».
Τέλος, για το εάν υπάρχει φόβος για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι η Ελλάδα δεν φοβάται αλλά προετοιμάζεται και είναι σε εγρήγορση γιατί βλέπει προκλητικές συμπεριφορές που δεν συνάδουν με σχέσεις καλής γειτονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης