Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση με χαμηλό όγκο συναλλαγών περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στις αγορές της Ευρώπης

tags :
ΧΑ: Συσσώρευση με χαμηλό όγκο συναλλαγών περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στις αγορές της Ευρώπης
Το ΧΑ παραμένει αδύναμο αφού οι τραπεζικές μετοχές δεν μπορούν να συμβάλουν στην ανάκαμψη της αγοράς, με τον τρόπο που συμβάλουν μη τραπεζικά βαριά χαρτιά
Η περιορισμένη πρόοδος της Συνόδου Κορυφής αναφορικά με το πακέτο ανάκαμψης αναμένεται να επηρεάσει το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και κατ’ επέκταση και της εγχώριας αγοράς.
Οι αρχηγοί των κρατών δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει πρόοδος μέσα από συμβιβασμούς σήμερα (20/7).
Το ΧΑ παραμένει αδύναμο αφού οι τραπεζικές μετοχές δεν μπορούν να συμβάλουν στην ανάκαμψη της αγοράς, με τον τρόπο που συμβάλουν μη τραπεζικά βαριά χαρτιά.
Σήμερα η μετοχή της Autohellas διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,23 ευρώ ανά μετοχή.
Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα διαπραγματεύονται και οι μετοχές της Inform Λύκος ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή.
Αύριο 21/7 οι μετοχές του ΟΠΑΠ θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή με δυνατότητα επανεπένδυσης.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες, λόγω της περιορισμένης προόδου της Συνόδου Κορυφής το Σαββατοκύριακο.
Γι΄αυτό και περιμένουμε επιφυλακτικό άνοιγμα στην εγχώρια αγορά, η οποία αναμένεται να ανοίξει επίσης χαμηλότερα.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Beta
Για τη σημερινή συνεδρίαση, με τη Σύνοδο Κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης να υπάρχουν ακόμα διαφωνίες, περιμένουμε η αγορά να κινηθεί με διαθέσεις συσσώρευσης.
Οι αυξανόμενες ανησυχίες για το τελικό αποτέλεσμα και οι προειδοποιήσεις από διάφορους ηγέτες πως αν οι συνομιλίες αποτύχουν δε δημιουργεί θετική εικόνα για την εγχώρια αγορά μετοχών, ωστόσο περιμένουμε από τους επενδυτές να τηρήσουν στάση αναμονής.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης