Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Οι γεωπολιτικές ανησυχίες στο επίκεντρο – Οι εξελίξεις θα δώσουν τον τόνο στην αγορά

tags :
ΧΑ: Οι γεωπολιτικές ανησυχίες στο επίκεντρο – Οι εξελίξεις θα δώσουν τον τόνο στην αγορά
Στο εξωτερικό οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις και τους επενδυτές να ζυγίζουν τις αναφορές για νέα μέτρα ελάφρυνσης και την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας
Οι γεωπολιτικές ανησυχίες αυξήθηκαν ραγδαία χθες μετά τη Navtex της Τουρκίας γυρνώντας το ΧΑ από κέρδη 1,5% σε απώλειες που έφτασαν ενδοσυνεδριακά μέχρι και πάνω από 3%.
Ο γενικός δείκτης άγγιξε ξανά τις 630 μονάδες και κατάφερε να αντιδράσει περιορίζοντας λίγο τις απώλειες και κλείνοντας πάνω από το εν λόγω σημείο.
Για σήμερα οι αναλυτές είναι επιφυλακτικοί και σημειώνουν πως οι εξελίξεις στο μέτωπο Τουρκίας- Ελλάδος θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το ΧΑ.
Στο εξωτερικό οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις και τους επενδυτές να ζυγίζουν τις αναφορές για νέα μέτρα ελάφρυνσης και την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας.

Euroxx
Περιμένουμε πως οι γεωπολιτικές ανησυχίες θα επηρεάσουν την εγχώρια αγορά.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι διεθνείς αγορές αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν από τη μία την προσδοκία για νέα φορολογικά κίνητρα και τους φόβους γύρα από τα αυξημένα κρούσματα του Covid-19 από την άλλη, σε μία περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.
Εν τω μεταξύ οι γεωπολιτικές ανησυχίες με τη Navtex της Τουρκίας θα παραμείνουν στο επίκεντρο επιβαρύνοντας την ελληνική αγορά.

Beta
Περιμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας οδηγούμενη από τις γεωπολιτικές ανησυχίες.
Η εγχώρια αγορά θα αναζητήσει κατεύθυνση από την ειδησεογραφία που σχετίζεται με το θέμα.
Στις διεθνείς αγορές το ασήμι αναρριχήθηκε σε υψηλά 7 ετών και ο χρυσός κοντά σε νέα ιστορικά υψηλά αντανακλώντας τις ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με τον πληθωρισμό.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης