Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τιτάν: Έτοιμη να καλύψει την ισχυρή ζήτηση για μεγάλα έργα όπως Ελληνικό και Καστέλι

Τιτάν: Έτοιμη να καλύψει την ισχυρή ζήτηση για μεγάλα έργα όπως Ελληνικό και Καστέλι
Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για μείωση του κόστους – Όφελος και στο τρίτο τρίμηνο από τις τιμές των καυσίμων
Παρά την πανδημία, οι κινήσεις της διοίκησης της Τιτάν ήταν άμεσες και κατάφερε να περιορίσει τα κόστη και να βελτιώσει παράλληλα τα κέρδη της στο πρώτο εξάμηνο, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση των αναλυτών η διοίκηση ανέφερε πως και ο Ιούλιος είναι ισχυρός μήνας.
Ωστόσο, υπάρχει αβεβαιότητα και δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις καθώς δεν μπορεί να ξέρει από τη μία τη αποτέλεσμα θα έχουν τα μέτρα που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις, το πως θα διαμορφωθούν τα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και από την άλλη πως θα επηρεάσουν οι αμερικανικές εκλογές.
«Ιούνιος και Ιούλιος είναι αυτό που λέμε κανονικοί μήνες και δε βλέπουμε επιβράδυνση», σημείωσε η διοίκηση στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.  
Μάιος και Ιούνιος βοήθησαν ώστε να καλυφθούν οι απώλειες από το lockdown με αποτέλεσμα ο τζίρος στο εξάμηνο να παραμείνει σταθερός αλλά να βελτιωθούν τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη λόγω των κινήσεων περιορισμού του κόστους αλλά και το χαμηλότερο κόστος καυσίμων.
Η μείωση στο ενεργειακό κόστος συνεχίζει να ευνοεί και το τρίτο τρίμηνο.
Εξαίρεση αποτελεί η Αίγυπτος και η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με αρκετές προκλήσεις στην περιοχή.
Η διοίκηση σημείωσε πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες για μείωση του κόστους και βελτίωση των ταμειακών ροών.  
Περιμένει τα έργα υποδομής στην Ελλάδα, χωρίς να ξέρει πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν, αλλά είναι έτοιμη να εφοδιάσει έργα όπως το Ελληνικό και το Αεροδρόμιο Ηρακλείου.
Για την Ελλάδα ειπώθηκε πως πριν ξεσπάσει  πανδημία υπήρχε σημαντική ζήτηση και η κατασκευαστική δραστηριότητα πήγαινε καλά.
Ωστόσο, λόγω της πανδημίας η επιστροφή στην κανονικότητα σε χώρες που σχετίζονται με τον τουρισμό όπως η Ελλάδα, θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο σε σύγκριση με άλλες χώρες.
Με την έκδοση του ομολογιακού δανείου των 250 εκατ. ευρώ βελτιώθηκε το προφίλ ωρίμανσης των δανείων της εταιρείας.
Από δάνεια 99 εκατ. ευρώ που έληγαν το Δεκέμβριο του 2020 τώρα είναι 26 εκατ. ευρώ,  από 334 εκατ. ευρώ που έληγαν το Δεκέμβριο του 2021 τώρα έχουν μείνει 195 εκατ. ευρώ και από 235 εκατ. ευρώ που έληγαν το Δεκέμβριο του 2022 τώρα έχουν μείνει 119 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως στο τέλος του δευτέρου τριμήνου ο καθαρός δανεισμός ήταν στα 808 εκατ. ευρώ και με EBITDA 137 εκατ. ευρώ ο δείκτης net debt/EBITDA είναι στις 5,9 φορές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης