Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Αρνητική η επενδυτική ψυχολογία – Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

tags :
ΧΑ: Αρνητική η επενδυτική ψυχολογία – Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο
Δεν αποκλείεται τεχνική αντίδραση στη σημερινή συνεδρίαση λόγω και του θετικού κλίματος που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού
Με το γενικό δείκτη να καταγράφει 4 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και μόλις 2 ανοδικές στις τελευταίες 10, οι αναλυτές περιμένουν πως η αρνητική ψυχολογία των επενδυτών θα συνεχίσει να επηρεάζει την πορεία των μετοχών.
Χθες παρά το ανοδικό κλίμα που επικρατούσε στις διεθνείς αγορές το ΧΑ δε μπόρεσε να ακολουθήσει, ενώ για σήμερα με τις ευρωπαϊκές αγορές να αναμένεται να ανοίξουν με ήπια άνοδο, οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση της αδυναμίας με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.
Ωστόσο, μία τεχνική αντίδραση θα μπορούσε να εκδηλωθεί.
Τα εταιρικά αποτελέσματα αναμένεται να τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα.
Σημειώνεται πως σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου η Τράπεζα Πειραιώς και αύριο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα η Coca Cola.

Euroxx
Η αδυναμία αναμένεται να συνεχιστεί με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα εταιρικά αποτελέσματα.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα αναμένεται να εμφανίσουν ήπιες ανοδικές τάσεις στο άνοιγμα και πιστεύουμε πως οι ελληνικές μετοχές θα επιδιώξουν να κινηθούν υψηλότερα μετά και την πρόσφατη υποτονική τους απόδοση.

Beta
Οι χαμηλοί όγκοι αναμένεται να συνεχίσουν να είναι το βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς μετοχών.
Καθώς πλησιάζουμε την κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου, είναι πιθανές μόνο μικρές αποκλίσεις κυρίως λόγω τεχνικής αντίδρασης.
Στις αγορές του εξωτερικού το δολάριο ανέκτησε έδαφος μετά τα θετικά νέα για την οικονομική δραστηριότητα, τα οποία έκαναν τους επενδυτές να κοιτάξουν πέρα από τις ευρύτερες ανησυχίες για τον κοροναϊό οδηγώντας τις μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης