Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα και στην πορεία των ξένων αγορών

tags :
ΧΑ: Το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα και στην πορεία των ξένων αγορών
Σήμερα πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο ο ΟΤΕ και μετά το κλείσιμο η Εθνική Τράπεζα
Τα εταιρικά αποτελέσματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους και στις αγορές του εξωτερικού.
Η αύξηση των κρουσμάτων ανησυχεί τους επενδυτές όπως και η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.
Ο γενικός δείκτης μετά από δύο έντονα ανοδικές συνεδριάσεις δεν αποκλείεται να επιχειρήσει νέα ανοδική κίνηση με το επικρατέστερο σενάριο πάντως να είναι η συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Σήμερα πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο ο ΟΤΕ και μετά το κλείσιμο η Εθνική Τράπεζα.
Αναλυτές περιμένουν καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο για τον ΟΤΕ 108 εκατ. ευρώ και για την Εθνική Τράπεζα 24 εκατ. ευρώ.
Στα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί και στις εκτιμήσεις τους οι διοικήσεις εκφράζουν την επιφυλακτικότητά τους και δεν αποκλείουν οι τάσεις του δευτέρου τριμήνου να διατηρηθούν και στα επόμενα τρίμηνα, ενώ επιπλέον ανησυχούν για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί εν νέου υψηλότερα. Οι μετοχές των ΟΤΕ και Εθνικής Τράπεζας θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ελληνικές μετοχές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες καθώς η αύξηση των κρουσμάτων επηρεάζει την ψυχολογία ενώ και η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας περιορίζουν τη διάθεση για αύξηση ρίσκου στις μετοχές.

Beta
Τα αποτελέσματα του ΟΤΕ πριν το άνοιγμα και της Εθνικής μετά το κλείσιμο διαμορφώνουν την ειδησεογραφία της ημέρας.
Το επιλεκτικό ενδιαφέρον ίσως βοηθήσει προκειμένου να συσσωρεύσει η αγορά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης