Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

tags :
ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
Στις 12 Αυγούστου ο MSCI θα ανακοινώσει την τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών – Δεν υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον σημειώνουν αναλυτές
Τάση από τις αγορές του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές να λάβει το ΧΑ στη σημερινή συνεδρίαση.
Οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών λόγω της καλοκαιρινής περιόδου δεν προσφέρονται για συμπεράσματα, ενώ το βλέμμα των επενδυτών θα είναι στραμμένο και στην γεωπολιτική ένταση.
Σημειώνεται πως στις 12 Αυγούστου ο MSCI θα ανακοινώσει την τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών.
Σήμερα ο MSCI Greece αριθμεί μόλις 4 ελληνικές μετοχές και συγκεκριμένα τις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo και Motor Oil.
Στην αγορά υπάρχουν σενάρια για αύξηση αυτού του αριθμού αλλά κάποιοι αναλυτές σημειώνουν με νόημα πως σε αυτή την αναδιάρθρωση δεν υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον.
Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε πως λόγω επανεπένδυσης του μερίσματος ο αριθμός των μετοχών θα αυξηθεί κατά 6,718 εκατ. νέες μετοχές και ο συνολικός αριθμός θα αυξηθεί στα 341,42 εκατ. μετοχές.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να λάβει κατεύθυνση από τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αναμένεται να ανοίξουν με ήπια άνοδο αν και η ψυχολογία παραμένει μικτή καθώς ο χρόνος για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ παραμένει αβέβαιος και οι επενδυτές περιμένουν νέα από το μέτωπο της εμπορικής συμφωνίας.

Euroxx
Περιμένουμε πως η διαπραγμάτευση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου κάτω από 1% να προσφέρει στήριξη αν και οι όγκοι συναλλαγών παραμένουν χαμηλοί καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου.

Beta
Δεν υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις και οι όγκοι συναλλαγών δείχνουν την εποχική απουσία του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Η ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI την Τετάρτη και οι νέες μετοχές του ΟΠΑΠ είναι τα μόνα προγραμματισμένα γεγονότα που αναμένονται αυτή την εβδομάδα, η οποία παραδοσιακά έχει το ρεκόρ του χαμηλότερου τζίρου στην ιστορία του ΧΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης