Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Δεν αποκλείουν τεχνική αντίδραση οι αναλυτές – Τα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο

tags :
ΧΑ: Δεν αποκλείουν τεχνική αντίδραση οι αναλυτές – Τα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο
Οι αναλυτές παραμένουν ανήσυχοι καθώς το γεωπολιτικό ρίσκο είναι αυξημένο ενώ και η αύξηση των κρουσμάτων του Covid-19 δημιουργεί πρόσθετο προβληματισμό 
Οι χθεσινές μεγάλες απώλειες που κατέγραψε το ΧΑ λόγω της έντασης στις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας και η υποχώρηση του γενικού δείκτη κάτω από τις 620 μονάδες θα μπορούσε σε συνδυασμό με το ανοδικό άνοιγμα που αναμένεται στην Ευρώπη, να φέρει μία τεχνική αντίδραση στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης.
Ωστόσο, οι αναλυτές παραμένουν ανήσυχοι καθώς το γεωπολιτικό ρίσκο είναι αυξημένο ενώ και η αύξηση των κρουσμάτων του Covid-19 δημιουργεί πρόσθετο προβληματισμό.
Σημειώνεται πως αύριο θα ανακοινωθούν οι αναδιαρθρώσεις των δεικτών MSCI.
Σήμερα 4 μετοχές περιλαμβάνονται στον MSCI Greece Standard και συγκεκριμένα οι μετοχές των OTE, ΟΠΑΠ, Jumbo και Motor Oil.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για αύξηση κεφαλαίου μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.
Σύμφωνα με την εταιρεία θα εκδοθούν 4,6 εκατ. μετοχές με τιμή τουλάχιστον 11 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ξεκινήσουν ανοδικά σήμερα και γι΄αυτό περιμένουμε το ΧΑ να κινηθεί υψηλότερα και να προσπαθήσει να ανακάμψει μέρος των χθεσινών απωλειών.

Euroxx
Περιμένουμε πως η γεωπολιτική ένταση και οι ανησυχίες αναφορικά με την πορεία του Covid-19 να συνεχίσουν να επηρεάζουν την αγορά.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης