Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόβλημα ρευστότητας στο… Κουβέιτ – Δεν μπορούν να καλυφθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου

Πρόβλημα ρευστότητας στο… Κουβέιτ – Δεν μπορούν να καλυφθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου
Κι όμως, το Κουβέιτ δεν έχει χρήματα για τις συντάξεις Νοεμβρίου
Το Κουβέιτ διαθέτει ρευστότητα ύψους μόλις 2 δισεκ. δηναρίων (5,5 δισεκ. ευρώ) και ως εκ τούτου δεν δύναται να καλύψει τους κρατικούς μισθούς μετά τον Οκτώβριο, παραδέχθηκε σήμερα 19/8 ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση αποσύρει από το Ταμείο Γενικών Αποθεματικών (συγκεντρώνεται τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου) περίπου 1,7 δισεκ. δηνάρια το μήνα.
Ως αποτελέσματα, το ταμείο κινδυνεύει να μηδενίσει σύντομα εάν οι τιμές του πετρελαίου δεν βελτιωθούν και το Κουβέιτ δεν δανειστεί από τοπικές και διεθνείς κεφαλαιαγορές.
Το κοινοβούλιο της χώρας συζητά μια έκθεση της οικονομικής και οικονομικής επιτροπής η οποία απέρριψε σχέδιο νόμου που επιτρέπει στην κυβέρνηση να εκδώσει ομόλογα.
Οι βουλευτές συζητούν επίσης ένα νομοσχέδιο για τη διακοπή της μεταφοράς του 10% των εσόδων από πετρέλαιο στο Ταμείο Future Generations, το οποίο έχει σχεδιαστεί ως μαξιλάρι για τα μελλοντικά ελλείμματα, όταν θα εξαντληθούν τα αποθέματα πετρελαίου του Κουβέιτ.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα ανέρχεται σε 14 δισεκ. δηνάρια την τρέχουσα οικονομική χρήση, που λήγει στις 31 Μαρτίου, δήλωσε ο Αλ-Σέιταν.
«Μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, ελλείψει δανεισμού, θα πρέπει να εφαρμοστούν περισσότερα μέτρα λιτότητας στις δημόσιες δαπάνες.
Σε αρκετές δεκαετίες, το FGF θα εξαντληθεί, επηρεάζοντας την ευημερία των πολιτών και του κράτους», δήλωσε ο υπουργός Barak Al-Sheetan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης