Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Τάση από το εξωτερικό με διατήρηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές

tags :
XA: Τάση από το εξωτερικό με διατήρηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές
Συνέχιση της συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών αναμένεται και στη σημερινή συνεδρίαση – Σταδιακή βελτίωση του τζίρου αναμένουν οι αναλυτές 
Διατήρηση της συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με αυξημένη μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές και για τη σημερινή συνεδρίαση.
Με τις ευρωπαϊκές αγορές να δείχνουν πως θα ανοίξουν λίγο υψηλότερα, δεν αποκλείεται να προσπαθήσει να ακολουθήσει την τάση και η εγχώρια αγορά.
Παράλληλα διατυπώνεται η άποψη από αναλυτές πως σταδιακά η αξία των συναλλαγών θα αρχίσει να βελτιώνεται.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο του μερίσματος της χρήσης 2019 και χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα χρήσης 2020, συνολικού ύψους 0,1180 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 5,1%.
Επίσης χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύονται σήμερα και οι μετοχές της Πετρόπουλος.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών να συνεχιστεί με τους όγκους των συναλλαγών σταδιακά να αρχίσουν να αυξάνονται.

Eurobank Equities
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν ελαφρώς υψηλότερα σήμερα λόγω της μείωσης των ανησυχιών για τις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας.
Ως εκ τούτου πιστεύουμε πως το ΧΑ μπορεί επίσης να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα.

Beta
Με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής έως ότου το πλήρες μέγεθος της επίδρασης του Covid-19 στην ύφεση και την οικονομία γίνει πιο ξεκάθαρο, δεν περιμένουμε κάποια αλλαγή για τη σημερινή συνεδρίαση.
Σε μία εβδομάδα με εγχώριες επιχειρηματικές ειδήσεις τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ και της Alpha Bank αυτή την Πέμπτη, προτείνουμε επιλεκτικές κινήσεις σε μετοχές με βάση τα θεμελιώδη.
Η αγορά θα αναζητήσει κατεύθυνση από τις διεθνείς εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
Συσσώρευση αναμένεται για μία ακόμη συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης