Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA, Deloitte: Το 84% των οικονομικών διευθυντών ενώ θεωρούν υπερτιμημένες τις μετοχές… σπεύδουν σε επαναγορές ιδίων μετοχών

BofA, Deloitte: Το 84% των οικονομικών διευθυντών ενώ θεωρούν υπερτιμημένες τις μετοχές… σπεύδουν σε επαναγορές ιδίων μετοχών
Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: εάν η συντριπτική πλειοψηφία των CFO θεωρεί ότι οι μετοχές ήταν υπερτιμημένες, θα πωλούσαν μετοχές και δεν θα αγόραζαν μετοχές.
Το 84% των οικονομικών διευθυντών εκτιμούν ότι οι μετοχές είναι υπερτιμημένες… και σπεύδουν για επαναγορές ιδίων μετοχών.
Δεν είναι μόνο οι διαχειριστές κεφαλαίων της Wall Street που, όπως αποκάλυψε η τελευταία έρευνα της Bank of America Merill Lynch που βλέπουν τις μετοχές (μαζί με ομόλογα και χρυσό) να είναι οι πιο υπερτιμημένες.
Οι οικονομικοί διευθυντές των επιχειρήσεων CFO συμφωνούν και στην τελευταία τριμηνιαία έρευνα που διενήργησε η Deloitte LLP, σε ποσοστό 84% δήλωσαν ότι οι μετοχές είναι πολύ ακριβές, φθάνουν στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας.
Μόνο το 2% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι μετοχές των ΗΠΑ φαίνονται φθηνές (πιθανώς οι CFO των εταιριών νέας τεχνολογίας που συνεχίζουν να επαναγοράζουν μαζικά τις μετοχές).
Περίπου 155 CFO σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται σε εταιρείες με ετήσια έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, συμμετείχαν στην έρευνα μεταξύ 3 Αυγούστου έως τις 7 Αυγούστου.
Έκτοτε, ο χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 σημείωσε αύξηση 3,8%.
Να σημειωθεί ότι ο δείκτης S&P 500 διαπραγματεύεται 27 φορές τα κέρδη αποτελεί υψηλό όλων των εποχών.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, "τα δεδομένα παρέχουν περαιτέρω πληροφορίες για τις απόψεις της εταιρικής διαχείρισης, ιδιαίτερα των χρηματοοικονομικών τμημάτων που είναι υπεύθυνα για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες."
Ενώ ήταν δύσπιστοι για τις μετοχές, οι CFO ήταν πιο αισιόδοξοι για την οικονομία, καθώς οι ΗΠΑ άρχισαν να ανακάμπτουν από τα βάθη της ύφεσης που προκάλεσε ο Covid.
Στην πιο πρόσφατη έκθεση, το 7% των ερωτηθέντων αξιολόγησαν τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στη Βόρεια Αμερική ως καλές, από μόλις 1% την προηγούμενη έρευνα.
Ωστόσο, μόνο το 43% δήλωσε ότι αναμένουν καλύτερες οικονομικές συνθήκες σε ένα χρόνο.
Οι οικονομικές προσδοκίες βελτιώθηκαν από τα πραγματικά ιστορικά χαμηλά στην έρευνα του 2ου τριμήνου 2020, αλλά πιο επιφυλακτικά", ανέφερε η Deloitte.
Ωστόσο, όπως ακριβώς η έρευνα του BofA κατέδειξε ότι η μεγαλύτερη χειραγώγηση στην Wall Street, συντελείται από την FED την Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα… οι περισσότεροι επενδυτές σπεύδουν να τοποθετηθούν στο χρηματιστήριο και η πλειοψηφία άλλαξε πρόσφατα γνώμη χαρακτηρίζοντας το ράλι της αγοράς αρκούδων bear market σε αγορά ταύρων bull market.
Ωστόσο πιο είναι το νόημα σε όλα αυτά αφού υπήρξε ένα παλιρροϊκό κύμα εταιρειών που τις τελευταίες εβδομάδες ανακοίνωσαν σχέδια για επανέναρξη των αγορών μετοχών στηρίζοντας τις χρηματιστηριακές αξίες.
Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: εάν η συντριπτική πλειοψηφία των CFO θεωρεί ότι οι μετοχές ήταν υπερτιμημένες, θα πωλούσαν μετοχές και δεν θα αγόραζαν μετοχές.
Λόγω των συνεχών αγορών εταιρικών και κρατικών ομολόγων από την FED γιατί ορισμένοι επενδυτές να μην πουλήσουν κάποια ομόλογα και να χρησιμοποιήσουν τα έσοδα για να αγοράσουν και πάλι μετοχές, διασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των μετοχών;
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/equal%20weighted_1.jpg?itok=JnxE5RgO
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/BofA%20FMS%201%202020-08-18_10-07-04_0.jpg?itok=khWH8IG_https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/CFO%20valuations.jpg?itok=P0kaLXqh
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/buybacks%20over%20dividends_1.jpg?itok=BcoiARlZ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης