Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο στρατός μεταφέρει 40 άρματα μάχης από τη Συρία στον Έβρο, στα σύνορα με την Ελλάδα - Αναχώρησαν δύο convoy

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο στρατός μεταφέρει 40 άρματα μάχης από τη Συρία στον Έβρο, στα σύνορα με την Ελλάδα  - Αναχώρησαν δύο convoy
Δύο convoy φορτηγών φορτωμένα με 40 τανκ αναχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (5/9/2020) από τα σύνορα με τη Συρία
Μεταφορά αρμάτων μάχης στα σύνορα με την Ελλάδα ξεκίνησε ο τουρκικός στρατός σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο IHA αλλά και το haberler.com.
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, τανκ που βρίσκονταν στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, στην επαρχία Ρεϊχανλί και Κουμλού της Αντιοχείας φορτώθηκαν σε φορτηγά και με κατεύθυνση την Αδριανούπολη.
Δύο convoy φορτηγών φορτωμένα με 40 τανκ αναχώρησαν  το μεσημέρι του Σαββάτου (5/9/2020) από τα σύνορα με τη Συρία.
Το convoy αναμένεται να μεταφερθεί από το λιμάνι Αλεξανδρέττας της Τουρκίας με τρένο στην Αδριανούπολη.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες, επικαλούμενες στρατιωτικές πηγές, αναφέρονται στην πιθανότητα να πρόκειται για επιστροφή στρατευμάτων που παλαιότερα μεταφέρθηκαν από τον Έβρο στη Συρία.
«Από τις περιοχές Χατάι, Ρεϊχανλί και Κουμλού, στα σύνορα με τη Συρία τα τανκς φορτώθηκαν σε νταλίκες και ξεκίνησαν για την Αδριανούπολη», αναφέρουν τα δημοσιεύματα.
«Δυο κονβόι φορτηγών φορτωμένα με περίπου 40 τανκς αναχώρησαν από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία σήμερα το απόγευμα, και η συνοδεία αναμένεται να αποσταλεί στην Αδριανούπολη με τρένο από το λιμάνι του Ισκεντερούμ», σημειώνουν.
Σύμφωνα με το haberler, η μετακίνηση των τουρκικών δυνάμεων οφείλεται στην ένταση, που έχει προκληθεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για την οποία ευθύνεται η Ελλάδα η οποία δεν ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις της Άγκυρας για διάλογο.
Ευθύνες επιρρίπτονται επίσης στη Γαλλία, την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Image
Πολεμικές ιαχές Erdogan

Νέες πολεμικές απειλές σε βάρος της Ελλάδας εξαπέλυσε το μεσημέρι του Σαββάτου (5/9/2020) ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται» είπε ο Erdogan κατά τα εγκαίνια νοσοκομείου και πρόσθεσε:
«Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».
Επίσης ισχυρίστηκε, πως η Τουρκία και ο τουρκικός λαός είναι προετοιμασμένοι για κάθε πιθανότητα και για κάθε αποτέλεσμα.
Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία εκφράζει σε όλα τα μηνύματά της μηνύματά της πως είναι έτοιμη να μοιραστεί ό,τι είναι δίκαιο.
Λίγες ώρες νωρίτερα προέβη και σε νέα πρόκληση
Σε νέες του δηλώσεις που δημοσιεύει η εφημερίδα Hurriyet υποστηρίζει ότι «πριν από έναν αιώνα είτε τους (έλληνες) θάψαμε στο χώμα είτε τους ρίξαμε στη θάλασσα.
Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα.»
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας , ο τουρκικός λαός τους έθαψε  είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα.
Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο.
Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα.»

Στρατιωτικές ασκήσεις στα κατεχόμενα της Κύπρου


Εν τω μεταξύ τις «ετήσιες στρατιωτικές της ασκήσεις στα Κατεχόμενα της Κύπρου» ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο «οι δυνάμεις της Τουρκίας και της Τουρκικής Κύπρου (όπως αναφέρει τα κατεχόμενα) θα ξεκινήσουν μια ετήσια στρατιωτική άσκηση πέντε ημερών την Κυριακή (6/9).
Στην ανακοίνωσή του το Τουρκικό υπουργείο αναφέρει ότι «η ετήσια άσκηση αποσκοπεί στη βελτίωση της αμοιβαίας εκπαίδευσης, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ της τουρκοκυπριακής ειρηνευτικής δύναμης και της διοίκησης των δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της αεροπορίας, του ναυτικού και του στρατού, ενώ το οι προκλήσεις συνεχίζονται καθώς η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας αναφέρεται στην ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω «των προσπαθειών της Ελλάδας και άλλων χωρών να μπλοκάρουν την τουρκική εξερεύνηση ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο και να αρνηθούν τη θαλάσσια επικράτειά της».
Φυσικά αναφέρεται και στην εισβολή του 1974 λέγοντας ότι «μετά τη βίαιη διαίρεση του νησιού της Κύπρου το 1963 από τους Ελληνοκύπριους, οι Τουρκοκύπριοι υπέφεραν από μια εκστρατεία εθνοτικής βίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης