Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη δίνη νέων σκανδάλων κατασκοπείας η Credit Suisse - Βαρύ το πλήγμα για την Ελβετική τράπεζα

Στη δίνη νέων σκανδάλων κατασκοπείας η Credit Suisse - Βαρύ το πλήγμα για την Ελβετική τράπεζα
Η ελβετική τράπεζα φέρεται να παρακολουθούσε κι άλλους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ και την Ασία
Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων της Ελβετικής Credit Suisse Group AG έρχονται στη δημοσιότητα καθώς προκύπτει ότι η τράπεζα ενδέχεται να  έχει κατασκοπεύσει κι άλλους υπαλλήλους πέρα από τον πρώην τραπεζίτη Iqbal Khan.
Την αποκάλυψη έκανε η γερμανική εφημερίδα Sonntags Zeitung, επικαλούμενη άτομα που εμπλέκονται σε έρευνα για τις δραστηριότητες της τράπεζας από τον τραπεζικό ρυθμιστή Finma.
Η ελβετική τράπεζα φέρεται τώρα να παρακολουθούσε έναν πρώην υπάλληλο της στις ΗΠΑ, καθώς και ένα πρώην μέλος του προσωπικού στην Ασία ενώ κανένας από τους δύο δεν ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος.
Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες για παρακολούθηση και του πρώην επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού Peter Goerke.
Τα στοιχεία αναφέρονται στην απόρριψη έκθεση της Finma η οποία δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι είχε ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά της Credit Suisse για κατασκοπεία από την τράπεζα εναντίον του Iwbal Khan ο οποίος ανήκει πλέον στο δυναμικό της UBS Group AG.
Εκπρόσωπος της Credit Suisse δήλωσε στο Bloomberg ότι η τράπεζα δεν μπορεί να  σχολιάσει την έρευνα της Finma.
Το σκάνδαλο κατασκοπείας του Khan έχει πλήξει σημαντικά τη φήμη της Ελβετικής τράπεζας ενώ οδήγησε και στην απομάκρυνση του CEO Tidjane Thiam καθώς μετά από εσωτερικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν γνώριζε για την κατασκοπεία, υπεύθυνος για την οποία φέρεται να είναι Pierre-Olivier Bouee, Επιχειρησιακός διευθυντής της τράπεζας ο οποίος και απολύθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης