Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Akar μιλά για «Γαλάζια Πατρίδα» στο ΝΑΤΟ - Χαιρετίζει την πρόσκληση Stoltenberg για διάλογο

Ο Akar μιλά για «Γαλάζια Πατρίδα» στο ΝΑΤΟ - Χαιρετίζει την πρόσκληση Stoltenberg για διάλογο
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ
Στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, στη συνάντηση του με τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Stuart Peach.
Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ο Akar χαιρέτισε την πρόσκληση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για διάλογο με την Ελλάδα.
«Η Τουρκία είναι υπέρ της προσέγγισης και αναμένει όλες οι χώρες να λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο».
Όπως προσθέτει «στο θέμα της επίλυσης των προβλημάτων τονίστηκε ότι αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στο διεθνές δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες, το διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς επίσης και στην ανάγκη οι άλλες χώρες να συμπεριφέρονται με βάση την κοινή λογική και το πνεύμα της συμμαχίας, όπως και στο να λαμβάνεται υπόψη η ικανότητα της Τουρκίας να προστατεύει -όπως έκανε πάντα- τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντα στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου».
«Η Τουρκία θα συνεχίσει να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως έκανε αδιαλείπτως μέχρι σήμερα» καταλήγει η ανακοίνωση.
Σημειώνεται πως η συνάντηση Akar με Peach πραγματοποιήθηκε στη σκιά της πρότασης του γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, περί έναρξης συνομιλιών σε τεχνικό επίπεδο με την Αθήνα κι ενώ είναι σε εξέλιξη έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης