Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στις 15 Σεπτεμβρίου η τελική προσφορά του αμερικανικού CVC για την Εθνική Ασφαλιστική στα 500 εκατ από 480 εκατ

Στις 15 Σεπτεμβρίου η τελική προσφορά του αμερικανικού CVC για την Εθνική Ασφαλιστική στα 500 εκατ από 480 εκατ
Η προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική θα κινηθεί στα 500 εκατ ευρώ
Στις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται η τελική προσφορά της CVC για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής μετά και την εκτίμηση που θα κάνει η PWC, η οποία έχει αναλάβει ως σύμβουλος τόσο της ασφαλιστικής εταιρίας, όσο και του υποψήφιου επενδυτικού fund.
Στο παραπάνω συγκλίνουν ασφαλείς πληροφορίες του ΒΝ, οι οποίες προέρχονται από κύκλους της εταιρίας που συμμετείχαν την προηγούμενη Τρίτη στην παρουσίαση του business plan. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατά την παρουσίαση διαπιστώθηκε ο ισχυρός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας, αλλά με μειωμένα αισθητά τα κέρδη, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Στο σενάριο αυτό, θέλουν οι ίδιες πηγές να στηρίζεται και η μείωση της αξίας της ασφαλιστικής από το 1,1 δις ευρώ, κατά 600 εκατ. ευρώ.
Τουτέστιν, η αξία της εταιρίας να προσδιοριστεί στα 500 εκ. ευρώ, δηλαδή κατά 20 εκατ. ευρώ περισσότερα από την τελευταία προσφορά της CVC (480 εκ. ευρώ).
Με τα δεδομένα αυτά, η Εθνική Τράπεζα, δεν μπορεί να παρουσιάσει για δεύτερη χρονιά ελλειμματικό ισολογισμό και άρα εκ των πραγμάτων θα οδηγηθεί στην αναγκαστική πώληση.
Κάπως έτσι, εκτιμούν και οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής ότι μπορεί να γίνει να γίνει το «παιχνίδι». Ο Σύλλογος Εργαζομένων, θεωρεί ότι η τεχνική ανάληψη συμβούλου από τις δυο εταιρίας, (δηλαδή την ασφαλιστική και τον αγοραστή) της Price Waterhouse Cooper που είναι «σοβαρή αξιόπιστη και από τις τέσσερις μεγάλες του κλάδου», μπορεί αν οδηγήσει στην πώλησή της και με δεδομένο ότι «κάνοντας τον συστηματικό και διαρκή έλεγχό της, πρότεινε αλλαγές στις παραδοχές που ακολουθούσε η Εθνική Ασφαλιστική», αλλαγές που συνεπάγονται την αύξηση των απαιτούμενων αποθεμάτων, με λογική συνέπεια τη μείωση της κερδοφορίας της. 
Όλες οι παραπάνω πληροφορίες συντείνουν με το δημοσίευμα του ΒΝ της Τρίτης 8/9/20 ΔΕΣ ΕΔΩ (https://bankingnews.gr/index.php?id=516785) , σύμφωνα με το οποίο «μπορεί η προσφορά του CVC να μην ενθουσιάζει και να έρχεται και σε αντίθεση με παλαιότερη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που είχε… απορρίψει την προσφορά του CVC αλλά από το IPO… μην περιμένει η Εθνική να πάρει τίποτε καλύτερο».
Με δεδομένες τις πληροφορίες ότι η PWC ανέλαβε «εντελώς τυχαία σύμβουλος αγοράς» και του αγοραστή και του πωλητή, αφήνει σαφείς υπαινιγμούς, για πολλές συμπτώσεις, χωρίς ωστόσο να λέει ότι η ελεγκτική εταιρία, που έχει λόγω του ρόλου της πλήρη πληροφόρηση και πρόσβαση σε όλα τα οικονομικά και παραγωγικά στοιχεία της Εθνικής Ασφαλιστικής, μπορεί να τα «διαρρεύσει» στον σύμβουλο αγοράς, δηλαδή στην ίδια.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankinngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης