Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιχείρηση «ηλεκτροσόκ» - Ρεσιτάλ από Μυτιληναίο και ΔΕΗ

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιχείρηση «ηλεκτροσόκ» - Ρεσιτάλ από Μυτιληναίο και ΔΕΗ
ΑΓΟΡΑ: Μπορεί να μην ξεκίνησε όπως θέλαμε, αλλά κατέληξε ακριβώς έτσι. Δηλαδή με καλή άνοδο και προσέγγιση και πάλι της περιοχής 640-645 μονάδων. Ρεσιτάλ από Μυτιληναίο, εξαιρετική η ΔΕΗ, ακολούθησε δυνατά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και επέστρεψε πάνω από τα 15 ευρώ η Jumbo. 
 
Η αγορά χρειάζεται ηλεκτροσόκ και βρέθηκαν ενεργειακές μετοχές, οι οποίες προσπάθησαν σήμερα να την ξυπνήσουν. Είχε αρκετούς πρωταγωνιστές η συνεδρίαση σε σύγκριση με άλλες συνεδριάσεις,  και αν μπορούσαν να ακολουθήσουν και οι τράπεζες τώρα θα λέγαμε άλλα πράγματα. Ας είναι… Θα θέλαμε στην αυριανή συνεδρίαση οπωσδήποτε συνέχεια και με διάχυση της ανόδου. 
 
Το κλείσιμο του ΧΑ είναι στις 638 μονάδες και η άνοδος περίπου 1%. Ο τζίρος στα 40 εκατ. ευρώ και θα λέγαμε πως είχε μία οριακή βελτίωση. Καλή εικόνα και από λίγες μετοχές της περιφέρειας. 
 
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η τηλεδιάσκεψη προφανώς και δημιούργησε ένα πιο αισιόδοξο κλίμα. Άλλωστε και τα αποτελέσματα το δείχνουν. Λογικό η μετοχή να κινηθεί υψηλότερα και περιμένουμε ακόμα καλύτερη πορεία. Έτσι κι αλλιώς έχει πάει καλά στην κρίση και θα πάει και καλύτερα. 
 
Μπορεί η μετοχή να ξεκίνησε λίγο αδύναμα αλλά η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή. Τράβηξε όλα τα βλέμματα της αγοράς και πλέον άνοιξε για υψηλότερα. Θα λέγαμε πως πρώτα θα κλείσει το gap στα 8,80 ευρώ και μετά αν το κλίμα είναι καλό στο ΧΑ θα μπορούσε να δει τιμές πάνω από 9 ευρώ. Στα 8,71 ευρώ και στο +6,22% με όγκο 833 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,24 δισ. ευρώ.
 
ΔΕΗ: Εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακή και πήγε στην επόμενη αντίσταση μετά το σπάσιμο των προηγούμενων υψηλών. Στα 4,70 ευρώ με άνοδο 4,68% και όγκο 852 χιλ. τεμάχια.  Πριν λίγες μέρες ρεπορτάζ του BN ανέφερε πως και το Horizon πουλούσε ΔΕΗ και η Silchester. 
 
Σήμερα ανακοινώθηκε η μείωση ποσοστού της Silchester, ενώ είναι γνωστό πως το Horizon πουλάει συνολικά Ελλάδα. Είχε προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις και η στήλη θεωρεί πως δεν είναι «μαρίδα» οι κωδικοί που αγοράζουν. Φαίνεται άλλωστε…. Πάντως το ποιοι πουλάνε επιβεβαιώθηκε.
 
ΕΧΑΕ: Είχε μεγάλο πωλητή η μετοχή κάτω από τα 2,80 ευρώ. Λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης και αφού είχε κάνει πάνω από 300 χιλ. τεμάχια, οι αγοραστές βγήκαν επιθετικότερα, αλλά οι πωλητές έβγαζαν κι άλλα λίγο πιο ψηλά. Τεράστιες μάχες δόθηκαν στη μετοχή. 
 
Στα 2,7950 ευρώ και στο +0,54% με όγκο 419 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 168 εκατ. ευρώ. Θα λέγαμε πως η αποτίμηση είναι χαμηλή, αλλά δυστυχώς το λέγαμε και λίγο καιρό πριν που ήταν πιο ψηλά η μετοχή και έσπασε στη συνέχεια σημαντική στήριξη. Αν βελτιωθεί η ρευστότητα στο ΧΑ θα βοηθηθεί η μετοχή. 
 
ΕΥΔΑΠ: Μεγάλος όγκος και υψηλή μεταβλητότητα. Κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στα 6,96 ευρώ με απώλειες 3,06%. Ο όγκος στις 188 χιλ. τεμάχια 
 
JUMBO: Επιστροφή πάνω από τα 15 ευρώ, ένα σημείο που θεωρούμε κρίσιμο και καθώς δείχνει πως κρατάει, μάλλον θα βοηθήσει την αγορά. 
 
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προς το τέλος τα κατάφερε και βοήθησε το γενικό δείκτη ο κλάδος. Έκλεισε σε υψηλό ημέρας με άνοδο 1,02%. Η Alpha με οριακές απώλειες και οι υπόλοιπες με άνοδο άνω του 1%. Ξεχώρισε η Πειραιώς. 
 
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η ανοδική κίνηση που θέλαμε τόσες συνεδριάσεις! Στα 5,15 ευρώ και στο +8,65% με όγκο 60 χιλ. τεμάχια. Τώρα που έχουν φύγει οι πωλητές κάνουν ό,τι θέλουν οι αγοραστές και κυρίως αυτοί που αγόρασαν στα χαμηλά. Η απόδοση για τη μετοχή από τα χαμηλά που την «ακολούθησε» η στήλη είναι της τάξης του 30% μαζί με το μέρισμα. 
 
ΚΕΚΡΟΨ: Κράτησε τα 2,40 ευρώ και βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει ανοδικά. Στα 2,55 ευρώ και στο +6,47%. 
 
ΕΛΛΑΔΟΣ: Εξακολουθεί να μας αρέσει το διάγραμμα και περιμένουμε να δούμε αν θα ξεκολλήσει από τα τρέχοντα επίπεδα. Πρέπει να το κάνει με… θόρυβο! 
 
ΑΕΓΕΚ: Είχε συγκαλέσει γενική συνέλευση και μάλιστα τακτική και φυσικά δεν έγινε λόγω απαρτίας αλλά ο βασικός λόγος είναι ότι δεν δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα χρήσης 2019! Τρομεροί ερασιτεχνισμοί… 
 
ΒΑΡΙΔΙΑ: Motor Oil, Τιτάν, Aegean, ΕΛΠΕ και μερικές ακόμα για την πορεία του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης. 
 
Γιώργος Κατικάς
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης