Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τις γνωστές, μη τραπεζικές δυνάμεις, προσπαθεί για τις 640 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τις γνωστές, μη τραπεζικές δυνάμεις, προσπαθεί για τις 640 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Η συνέχιση της ανοδικής κίνησης και το πέρασμα του γενικού δείκτη πάνω από τις 640 μονάδες, ώστε να κλείσει και η εβδομάδα με μία θετική νότα θα ήταν το καλύτερο σενάριο για σήμερα. Τώρα βέβαια οι ανησυχίες για τις αποτιμήσεις στο εξωτερικό και οι γεωπολιτικές εντάσεις θα μας επηρεάσουν.

Από την άλλη όμως παρατηρούμε πως υπάρχει ικανοποίηση για τα αποτελέσματα που δημοσιεύουν κάποιες μεγάλες εταιρείες του ΧΑ και θα μπορούσε το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον να συνεχιστεί. Αυτό είναι και το σημαντικό, να επιβραβεύονται τα καλά θεμελιώδη.

Η αγορά ξεκίνησε με άνοδο και κοντά στις 640 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έχει οριακή υποχώρηση και πάλι βάζουν πλάτη οι γνωστές μετοχές. Αν βοηθήσουν λίγο και οι τράπεζες θα μπορούσε να κάνει σήμερα μία καλή κίνηση.

ΟΠΑΠ: Σχετικά επιφυλακτική ήταν η χθεσινή τηλεδιάσκεψη του ΟΠΑΠ λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας αν και η διοίκηση τόνισε την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού της μοντέλου (ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές στο πρώτο εξάμηνο παρά το κλείσιμο των καταστημάτων).

Όπως αναφέρει η Eurobank Equities σε ό,τι αφορά το φορολογικό θέμα, η διοίκηση ανέφερε πως είναι έτοιμη να «εφαρμόσει τη συμβατική συμφωνία» η οποία προβλέπει χαμηλότερο φόρο από τον Νοέμβριο του 2020.

Η Optima Bank αναφέρει πως η διοίκηση ανέφερε πως γίνονται κάποιες τεχνικές συζητήσεις με το κράτος στην παρούσα φάση, αλλά χωρίς να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες. Η διοίκηση θα ξεκινήσει την εφαρμογή του νέου φόρου 5% (GGR) στο τέταρτο τρίμηνο αν δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από την κυβέρνηση.

ΟΠΑΠ (ΙΙ): Η Beta αναφέρει πως περιμένει η αγορά να εστιάσει στη νέα φορολογική συμφωνία, δεδομένου ότι αποτελεί σημαντικό στοιχεία μελλοντικής αξίας για τον ΟΠΑΠ. Τονίζει πως ο ΟΠΑΠ σε ένα κανονικό οικονομικό περιβάλλον θα μπορούσε να δημιουργήσει 1,4 δισ. ευρώ GGR και η διαφορά μεταξύ 35% και 5% εισφοράς θα μπορούσε να δημιουργήσει περίπου 420 εκατ. ευρώ EBITDA το χρόνο.

Η ΑΧΕ σημειώνει επίσης πως δεν αποκλείει μέρος της συμφωνίας να είναι η επέκταση της άδειας για μία σημαντική χρονική περίοδο η οποία θα επεκτείνει το μονοπώλιο στην Ελλάδα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μετά τη χθεσινή έντονη άνοδο της μετοχής, σήμερα το ξεκίνημα είναι θετικό και κινείται να κλείσει το gap που είχε αφήσει στην πτώση του Μάρτη.

ΔΕΗ: Με μικρή άνοδο το ξεκίνημα και την τιμή στα 4,72 ευρώ.

QUEST: Η διοίκηση περιμένει ανάλογη ή και καλύτερη πορεία στο δεύτερο εξάμηνο σε σύγκριση με το πρώτο. Πολύ δυνατά τα αποτελέσματα εξαμήνου και πολύ καλή η ρευστότητα του ομίλου. Ο καθαρός δανεισμός μαζί με τις μισθώσεις είναι εξαιρετικά χαμηλός.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Παρατηρούμε στις τελευταίες συνεδριάσεις πως στο ξεκίνημα της αγοράς μπαίνει μία μεγάλη εντολή αγοράς και αμέσως βρίσκει πωλητή. Και αυτή η εντολή αγοράς είναι από την εταιρεία για ίδιες μετοχές. Έχουμε συνηθίσει να μπαίνουν σταδιακά αυτές οι εντολές και με κάποιους άλλους κανόνες. Εκτός και αν έχουν αλλάξει. Πάντως δε μας κάνουν καλή εντύπωση. Αντιθέτως η πορεία της μετοχής επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας για άμεση αντίδραση μετά το τέλος των πωλήσεων του ξένου.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης έχει υψηλός όγκος 18 χιλ. τεμαχίων, χωρίς να καταλάβει κανείς τι εντολές ήταν. Έγιναν αρκετά στα 5,20 ευρώ και επίσης πολλά στα 5,10 ευρώ. Για να δούμε αν πάλι ήταν αγορές ιδίων αυτά στα 5,10 ευρώ.

ΚΛΜ: Ο Σεπτέμβρης έχει μπει για τα καλά, αλλά βλέπουμε πως κάποια πράγματα που θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει, έχουν μείνει στάσιμα. Και αυτό μάλλον αποτυπώνεται και στην πορεία της μετοχής. Με μόλις 3 εντολές αγοράς στο ξεκίνημα.

ΤΙΤΑΝ: Συνεχίζει να απογοητεύει η μετοχή καθώς δε μπορεί να απομακρυνθεί από την περιοχή της συσσώρευσης. Στο ξεκίνημα με χαμηλό όγκο στα 10,90 ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Βγήκαν κάποιες πωλήσεις στο ξεκίνημα με αποτέλεσμα η μετοχή με 2 χιλ. τεμάχια να πάει στα 0,7780 ευρώ και στο -3,66%. Ωστόσο κινείται εντός της ζώνης συσσώρευσης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης