Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στο εξάμηνο της Quest Συμμετοχών – Βελτίωση στα μεγέθη και δυνατότητα σημαντικής διαμονής κεφαλαίων

tags :
Μια ματιά στο εξάμηνο της Quest Συμμετοχών – Βελτίωση στα μεγέθη και δυνατότητα σημαντικής διαμονής κεφαλαίων
Καλό δεύτερο εξάμηνο ανάλογο ή και λίγο καλύτερο έναντι του πρώτου περιμένει η διοίκηση της εταιρείας 
Πολύ καλά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα του ομίλου Quest για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.
Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 303,9 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 17,7%, τα EBITDA ενισχύθηκαν 5,9% διαμορφούμενα στα 27,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 11,4 εκατ. ευρώ από 10,3 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 10,1%.
Όπως αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο η Beta ΑΧΕΠΕΥ, η διοίκηση περιμένει ανάλογο ή και καλύτερο δεύτερο εξάμηνο.
Όλοι οι κλάδοι πλην της Cardlink αναμένεται να παρουσιάσουν ανάπτυξη, ενώ οι επενδυτικές δαπάνες θα αυξηθούν έναντι των 6,8 εκατ. ευρώ που έγιναν στο πρώτο εξάμηνο λόγω του κέντρου διανομής της ACS και των εξαγορών σε φωτοβολταϊκά πάρκα.
Οι πωλήσεις προϊόντων Apple στηρίζουν τον κλάδο λιανικής στο τρίτο τρίμηνο.
Αναφορικά με την εξαγορά της ΓΕΔ εκκρεμεί η αναδιάρθρωση του χρέους και υπολογίζεται στα μέσα του 2021.
Για την ΑCS η διοίκηση περιμένει 10-15% αύξηση πωλήσεων με το περιθώριο EBITDA να ανακάμπτει και να αντισταθμίζει την υποχώρηση που καταγράφθηκε στο πρώτο εξάμηνο.
Η μετοχή αποτελεί κορυφαία επιλογή της Beta με σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και τιμή στόχο τα 8,7 ευρώ.
Η μετοχή διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο p/e για το 2020 12,9 φορές και με δείκτη EV/EBITDA 5,5 φορές.
Παράλληλα μετά την κεφαλαιοποίηση αποθεματικών στο σύνολο της χρήσης θα αποκτήσει επιπλέον δυνατότητα για διανομή μετρητών στους μετόχους.
Η εταιρεία σημειώνει πως η αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών πραγματοποιήθηκε με απώτερο στόχο τη βελτίωση της κεφαλαιακής της βάσης και τη διευκόλυνση της μελλοντικής διανομής κερδών προς του μετόχους της.
Η ως άνω κεφαλαιοποίηση των αποθεματικών είχε ως αποτέλεσμα έκτακτη φορολογική επιβάρυνση ύψους 11,1 εκατ. με ισόποση επίδραση στα κέρδη μετά φόρων της εταιρείας μετά το Α εξάμηνο 2020.
Η ανωτέρω επίδραση αποτελεί έκτακτο γεγονός δεν επιβαρύνει τη λειτουργική και επαναλαμβανόμενη κερδοφορία του Ομίλου και εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσει τη συνέχιση της ακολουθούμενης μερισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης