Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Χαμηλός τζίρος, ελάχιστη διακύμανση, λίγοι πρωταγωνιστές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Χαμηλός τζίρος, ελάχιστη διακύμανση, λίγοι πρωταγωνιστές
ΑΓΟΡΑ: Σε πολύ στενό εύρος η σημερινή διακύμανση της αγοράς και έκλεισε χαμηλότερα λόγω των γνωστών μετοχών που μας έχουν κρατήσει τόσο χαμηλά εδώ και μήνες. Των τραπεζών εννοούμε, μήπως και υπάρχει κάποιος που δεν το έχει καταλάβει, αλλά δε νομίζουμε. Κάτι τέτοιες συνεδριάσεις σε κάνουν να κοιμάσαι πάνω στο πληκτρολόγιο.

Ο τζίρος πάλι αστείος και οι πρωταγωνιστές λίγοι. Ευτυχώς που κράτησε ο ΟΠΑΠ και η Jumbo και δεν πήγαμε ακόμα πιο κάτω. Πίεση ξανά στην ΕΥΔΑΠ, κάποιες κατοχυρώσεις κερδών στη ΔΕΗ και βέβαια χαμηλότερα οι τράπεζες με ΕΤΕ και ΠΕΙΡ να έχουν τις χειρότερες επιδόσεις.

Στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις έκανε αίσθηση το νέο ιστορικό χαμηλό της Frigoglass και η καλή άνοδος της Autohellas μετά από καιρό. Κατά τα λοιπά μιζέρια και απαξίωση στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

ΕΧΑΕ: Πολλά κομμάτια πάλι σήμερα. Όσα ήθελες σου έδιναν πάνω από τα 2,85 ευρώ. Στα 2,84 ευρώ στο κλείσιμο και στο +1,61% με 180 χιλ. τεμάχια όγκο και 171 εκατ. ευρώ αποτίμηση.

ΕΥΔΑΠ: Συνεχίζονται οι υψηλοί όγκοι συναλλαγών και για μία ακόμα φορά εκεί κοντά στα 7,30 ευρώ βρίσκει ταβάνι η μετοχή. Όμως περαιτέρω υποχώρηση θα αποτελέσει καλή ευκαιρία για βραχυπρόθεσμη τοποθέτηση με σκοπό την επιστροφή πάνω από τα 7 ευρώ ξανά. Μπαίνουν δυνατά χαρτοφυλάκια και πολλοί βλέπουν μακροπρόθεσμα τη μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Λόγω αλλαγής φορολογίας παλιοί μέτοχοι θα λάβουν έξτρα μέρισμα αναδρομικά. Και δεν είναι μικρό και είναι μόνο ο φόρος. Άλλες τράπεζες έχουν να δώσουν κάτι στους μετόχους εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά οι ξένοι αναλυτές τις προτιμούν… Τι μανία και αυτή.

AUTOHELLAS: Επιτέλους αντίδραση από τη μετοχή. Μέχρι και αυτή κουνήθηκε, αλλά κάτι άλλα βαριά χαρτιά δε λένε να βάλουν λίγο πλάτη. Πέρασαν κάμποσες συνεδριάσεις από τότε που είδαμε τον τελευταίο μεγάλο πωλητή. Προφανώς και περίμεναν να δουν αν θα βγάλει και άλλα χαρτιά, και αφού δεν βγήκαν δοκίμασαν να πάνε τη μετοχή υψηλότερα. Στο +6% και στα 3,71 ευρώ με 63 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΚΛΜ: Η απουσία αγοραστών ήταν εμφανέστατη σήμερα. Κάποιοι στέλνουν μήνυμα και έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Στα 0,5460 ευρώ με άνοδο 3,02% όγκο 330 τεμάχια και με τους πωλητές να θέλουν να δώσουν περίπου 10 χιλ. τεμάχια στην τιμή κλεισίματος.

MOTOR OIL: Πάλι σε σημείο η μετοχή που δε θέλουμε να υποχωρήσει άλλο, γιατί τα πράγματα μετά… ζορίζουν. Το γράφημα αποτυπώνει τις ανησυχίες των επενδυτών για τα περιθώρια και την πορεία στο δεύτερο εξάμηνο. Στα 11,03 ευρώ με όγκο 111 χιλ. τεμάχια.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ήδη τα κέρδη είναι σημαντικά για τους βραχυπρόθεσμους. Θα λέγαμε πως για τη στήλη ο πρώτος στόχος είναι κοντά στα 5,70 ευρώ και ο δεύτερος, όπου θα τον πιστεύαμε περισσότερο αν η αγορά ήταν καλύτερη, είναι τα 6,50 ευρώ. Ο όγκος έχει μειωθεί αισθητά και πιστεύουμε πως τώρα οι αγοραστές κάνουν παιχνίδι και μπορούν να πάνε τον τίτλο όπου θέλουν. Στα 5,20 ευρώ και στο +0,97%.

ΕΚΤΕΡ: Στις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν κάνει λίγο πίσω οι αγοραστές και δείχνουν αδύναμοι. Στα 0,8050 ευρώ και στο -1,23% με 2 χιλ. τεμάχια συναλλαγές.

FRIGOGLASS: Νέο χαμηλό για τη μετοχή και μάλιστα με μεγάλο όγκο. Στο -11,60% και στα 0,08 ευρώ με 800 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Νέα χαμηλά για τη μετοχή και 7 συνεχόμενες πτωτικές. Στα 0,5130 ευρώ με όγκο 180 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης