Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προβληματισμός για τις εστίες κορωνοϊού στην Ελλάδα - Στους 302 οι νεκροί και 302 νέα κρούσματα - Task force για την αντιμετώπιση κρουσμάτων στα σχολεία

Προβληματισμός για τις εστίες κορωνοϊού  στην Ελλάδα - Στους 302 οι νεκροί και 302 νέα κρούσματα  - Task force για την αντιμετώπιση κρουσμάτων στα σχολεία
Προβληματισμός για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Αττική - Στο «κόκκινο» Πέλλα, Πιερία και Λέσβος
(upd)Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους επιστήμονες, αλλά και στην κυβέρνηση για το τι πρέπει να γίνει στην Αττική, όπου παρατηρείται μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, υπάρχουν σκέψεις για περιορισμό του αριθμού των ατόμων στις συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, όπως και για αυστηροποίηση της χρήσης της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.
Στο μεταξύ, το βλέμμα και η προσοχή όλων στρέφεται στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 14/9 και μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, δημιουργείται «Task Force» για τα Σχολεία με τη συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας των υπουργείων Υγείας και Παιδείας και του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία, ενώ προωθείται νομοθετική ρύθμιση για πιθανή αναστολή λειτουργίας σχολική μονάδας σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού. 
Πάντως, ανησυχητική χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς τόσο η  αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων, όσο και η αύξηση που παρατηρείται στον αριθμό των κρουσμάτων.
Στο μεταξύ, αίρονται από τις 15/9  τα περιοριστικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο , ενώ παρατείνονται τα μέτρα στις επιβαρυμένες περιοχές ανάμεσα στις οποίες είναι και η Αττική.
Παράλληλα, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020 παρατείνονται τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19 στα δικαστήρια, υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία της χώρες, ενώ προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας ή ασπίδας προσώπου τόσο εντός των δικαστηρίων, υποθηκοφυλακείων, κ.λπ., όσο και στους εξωτερικούς χώρους αυτών.
Ακόμη, παρατείνεται η ισχύς της κοινής απόφασης των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας για την υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων υγειονομικού υλικού, στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα από τη λήξη της (12.9.2020)  έως και τη 12η Νοεμβρίου 2020.
Η νέα απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Κρούσματα μεταξύ μεταναστών στη Λέσβο

Κατά τον υγειονομικό έλεγχο των εισερχομένων στο νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ εντοπίσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (12/9/2020) το πρώτο θετικό κρούσμα Covid -19.
Το σύνολο των εισερχόμενων στο νέο καταυλισμό ελέγχονται υγειονομικά με τα τέστ γρήγορης ανίχνευσης της νόσου, η οποία δίνει αποτελέσματα σε 15 περίπου λεπτά και τα οποία μεταφέρθηκαν την Παρασκευή (11/9) στη Λέσβο από τον ΕΟΔΥ.
Όσοι βρίσκονται θετικοί στη νόσο, όπως και όσοι ιχνηλατηθούν ως επαφές οδηγούνται σε χώρο υγειονομικής απομόνωσης που έχει δημιουργηθεί στο νέο καταυλισμό.
Εξάλλου βρέφος 20 ημερών, αφγανικής καταγωγής, διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό το βράδυ της Παρασκευής (11/9/2020) και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης από το δρόμο όπου ζει μετά το κάψιμο του καταυλισμού της Μόριας με εμπύρετο νόσημα και αναπνευστικά προβλήματα.
Εκεί διαγνώσθηκε θετική στον κορωνοϊό και η μητέρα του.
Λόγω των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το βρέφος και την πιθανότητα να χρειασθεί διασωλήνωση σε παιδική ΜΕΘ που δεν διαθέτει το νοσοκομείο Μυτιλήνης, προγραμματίζεται η μεταφορά του με πτήση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα.

Περί σχολείων

Δημιουργείται «Task Force» για τα Σχολεία με τη συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας των υπουργείων Υγείας και Παιδείας και του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία, ενώ προωθείται νομοθετική ρύθμιση για πιθανή αναστολή λειτουργίας σχολική μονάδας σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού. 
Η απόφαση θα λαμβάνεται από τον Δ/ντη Εκπαίδευσης κατόπιν σχετικής εισήγησης.
Με τη νέα νομοθετκή ρύθμιση καθορίζονται οι αρμοδιότητες αναστολής τμήματος η σχολικής μονάδας σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα.
Η αναστολή θα προκύπτει με απόφαση του διευθυντή του εκπαιδευτικού ιδρύματος, σε συνεννόηση με τον υγειονομικό υπεύθυνο της περιοχής και και με την αρωγή της Task Force.

Πέτσας: Οι μάσκες τη Δευτέρα θα είναι κανονικά στα σχολεία

«Οι μάσκες θα βρίσκονται στο σχολείο και θα περιμένουν τους μαθητές μας, τα παιδιά μας.
Έχει γίνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια όλο το τελευταίο διάστημα από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Παιδείας και φυσικά από την ΚΕΔΕ την οποία ευχαριστούμε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ.  Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Πρόσθεσε ότι οι μάσκες έχουν αρχίσει να πηγαίνουν στα σχολεία από την Παρασκευή και «θα ολοκληρωθεί η αποστολή τους μέχρι αύριο και επομένως τη Δευτέρα θα είναι κανονικά στα σχολεία».
«Παρακαλούμε όλους τους γονείς τη Δευτέρα  να είναι πρώτον προσεκτικοί κατά τον χρόνο που πηγαίνουν στο σχολείο και να φοράνε τη μάσκα τους από πριν.
Και δεύτερον, να μην παρασυρόμαστε από θεωρίες συνωμοσίας και από τον ανορθολογισμό, αλλά  να ακούσουμε τις οδηγίες των ειδικών, γιατί είναι για το καλό το δικό μας και των παιδιών μας», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Ζαχαράκη: Το στοίχημα των σχολείων θα κερδηθεί - Θέλουμε τα παιδιά μας υγιή και προστατευμένα σε όλη την Ελλάδα

«Το στοίχημα των σχολείων θα κερδηθεί κυρίως απ' όσους θα βρίσκονται μέσα στις σχολικές μονάδες», υπογραμμίζει η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 14/9.
«Η Επιτροπή των ειδικών για την αντιμετώπιση του ιού, με βάση τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας, έκρινε ότι τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν στην πλήρη ανάπτυξή τους, με τη χρήση της μάσκας ως το βασικό μέσο για τον περιορισμό της διασποράς του ιού στις σχολικές μονάδες. Ασφαλώς και στο μέτρο του δυνατού, θα πρέπει να γίνεται προσπάθεια για τήρηση των αποστάσεων τόσο μεταξύ των μαθητών όσο και μεταξύ μαθητών-εκπαιδευτικών, σε συνδυασμό με την οδηγία να αποφεύγονται οι μεγάλες συναθροίσεις και η λειτουργία του σχολείου να γίνεται σε σταθερές ομάδες παιδιών οι οποίες συστηματικά δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.
Παράλληλα, είναι απαραίτητο και κρίσιμο να τηρούνται οι οδηγίες για συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών, να αερίζονται καλά οι αίθουσες, καθώς και καθαρίζονται συστηματικά όλοι οι χώροι του σχολείου», αναφέρει η κ. Ζαχαράκη σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Προσθέτει πως «είμαστε σε άμεση και συνεχή επαφή με την Επιτροπή σε μια δυναμική και πρωτόγνωρη κατάσταση, όπου και τα επιδημιολογικά δεδομένα καθορίζουν κάθε φορά και τα μέτρα που λαμβάνονται» , τονίζοντας πως «το στοίχημα των σχολείων θα κερδηθεί κυρίως από όσους θα βρίσκονται μέσα στις σχολικές μονάδες.
Είναι σημαντικό, είναι κρίσιμο, μαθητές και εκπαιδευτικοί να δημιουργήσουν μαζί μια ισχυρή αλυσίδα προστασίας όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τους πιο ευάλωτους, για τους παππούδες και τις γιαγιάδες που χρειάζονται τη μέριμνά μας.
Όπως και στην πρώτη φάση, ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη δοκιμασία».
Για τη χρήση μάσκας, η υφυπουργός σημειώνει ότι «πρέπει να χρησιμοποιείται μέσα στις αίθουσες, στους διαδρόμους του σχολείου, σε κάθε κλειστό χώρο και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.
Επίσης, η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε ανοικτούς χώρους μόνο όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
Βάσει και των οδηγιών που έχουμε λάβει από τους ειδικούς, το διάλειμμα, στο οποίο αναφέρεστε, μπορεί να συνδυαστεί με το φαγητό ή με το παιχνίδι σε ανοιχτό χώρο και τη γυμναστική, όπου η χρήση μάσκας δεν συστήνεται.
 Προφανώς είμαστε εδώ να συζητήσουμε και να προσαρμόσουμε τις οδηγίες μας για τις περιπτώσεις των παιδιών που δεν μπορούν να φέρουν μάσκα για ιατρικούς λόγους, αλλά και όποιες νέες κατευθύνσεις δοθούν από τους επιστήμονες».
 Υπογραμμίζει δε, πως «είναι πολύ κρίσιμο να υπάρχει μια ενιαία αντιμετώπιση της κατάστασης που θα βασίζεται στις οδηγίες των πλέον ειδικών.
Και οι οδηγίες αυτές θα πρέπει να ακολουθούνται με ακρίβεια και με συνέπεια ώστε να μη δημιουργείται σύγχυση σε πολίτες και γονείς. Θέλουμε τα παιδιά μας υγιή και προστατευμένα σε όλη την Ελλάδα, σε όποιο σχολείο κι αν πάνε».
Ακόμη, η κ. Ζαχαράκη επισημαίνει ότι στην εκπαιδευτική κοινότητα τα καταγεγραμμένα θετικά κρούσματα δεν ξεπερνούν τα 20, τα χαρακτηρίζει «μεμονωμένα» και επισημαίνει ότι «δεν δημιουργούν συνθήκες για γενικευμένη ανησυχία».
Συμπληρώνει  ότι δεν υποτιμάται καμία περίπτωση, αλλά «αντιθέτως ενισχύουμε τον συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές για άμεση αντίδραση και ιχνηλάτηση επαφών, όπως ακριβώς ορίζουν τα πρωτόκολλα διαχείρισης που έχουν αποσταλεί στα σχολεία».
Για την περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος καθηγητή, ο οποίος διδάσκει σε πολλά τμήματα, η υφυπουργός αναφέρει ότι θα κλείνουν τα τμήματα που διδάσκει ο εκπαιδευτικός και θα ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχίζεται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Διενέργεια υγειονομικών ελέγχων, κατά προτεραιότητα στα σχολεία της Αττικής, με εντολή Πατούλη

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με δεδομένη την κρίσιμη υγειονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας, ο Περιφερειάρχης Αττικής,  Γ. Πατούλης,  με επιστολή που απέστειλε αρχές της εβδομάδας, σε όλες τις Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειακών Ενοτήτων, ζητά να προβούν σε συστηματικούς  και ενδελεχείς υγειονομικούς ελέγχους, κατά προτεραιότητα σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα Α’ θμιας και Β’ θμιας εκπαίδευσης και σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρικής αρμοδιότητάς τους.
Ειδικότερα όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, οι συγκεκριμένοι έλεγχοι  επιβάλλεται να περιλαμβάνουν:
-Tην υγειονομική κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος (αίθουσες διδασκαλίας, αύλειος χώρος, κοινόχρηστοι χώροι).
-Tους χώρους υγιεινής (αποχωρητήρια – προθάλαμοι και συγκροτήματα νιπτήρων).
-Tα σχολικά κυλικεία και γενικά τους χώρους εστίασης που λειτουργούν εντός των σχολείων.
Επιπρόσθετα, ο Γ. Πατούλης ζητά από όλες τις διευθύνσεις, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων στις σχολικές μονάδες, να τον ενημερώσουν αναλυτικά, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, για τα αποτελέσματα τους.
Παράλληλα,  ο κ. Πατούλης με την ίδια επιστολή ζητά από τις αρμόδιες διευθύνσεις να δοθεί προτεραιότητα στη διενέργεια αντίστοιχων ελέγχων και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, με δεδομένο ότι φιλοξενούν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
«Σε αυτή την κρίσιμη υγειονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας, κύρια μέριμνα και ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των παιδιών μας και η διασφάλιση ότι οι σχολικές μονάδες πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τη φιλοξενία των μαθητών», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης.
Ο ίδιος τόνισε ότι ζήτησε «από τις αρμόδιες διευθύνσεις όλων των περιφερειακών ενοτήτων να προβούν σε ενδελεχείς υγειονομικούς ελέγχους κατά προτεραιότητα σε όλα τα σχολεία της Αττικής και να με ενημερώσουν άμεσα για τα αποτελέσματα, προκειμένου να δούμε που και αν χρειάζονται παρεμβάσεις».
«Στόχος μας είναι τη νέα σχολική χρονιά όλες οι σχολικές μονάδες της Αττικής να είναι κατάλληλες και ασφαλείς για τα παιδιά μας», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Κλειστά μέχρι 16/9 τα σχολεία στη Λέσβο

Κλειστά μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Μυτιλήνης, με  απόφαση του δημάρχου Στρατή Κύτελη.
Ειδικότερα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας και την παρουσία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Μυτιλήνης.
Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης, «ελήφθη για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι εξέφρασαν, μέσω Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, την ανάγκη για αναστολή έναρξης της σχολικής χρονιάς».
Κλειστά έως 16/9 θα παραμείνουν και τα σχολεία του Δήμου δυτικής Λέσβου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από απόφαση της δημοτικής Αρχής, λόγω παράτασης των έκτακτων μέτρων στη Λέσβο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και για την καλύτερη προετοιμασία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Σταμπουλίδης (ΓΓ Εμπορίου): Εκτός συζήτησης η διεύρυνση του ωραρίου στα μπαρ

Τεχνικές βελτιώσεις για τη λειτουργία των εστιατορίων και όχι διεύρυνση του ωραρίου για τα μπαρ διερευνά η κυβέρνηση, όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
Ο κ. Σταμπουλίδης αναφερόμενος στη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης τόνισε ότι «για κανέναν δεν είναι ευχάριστα τα μέτρα που περιορίζουν τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων, αλλά αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και ευθύνη της πολιτείας η διασφάλιση της δημόσιας υγείας» και πρόσθεσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ:
«Αναλύουμε τα δεδομένα, ενημερώνουμε την Επιτροπή Υγείας για τον Covid-19 και αναλόγως προσαρμόζουμε τα μέτρα».
Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν συζητείται η διεύρυνση του ωραρίου στα μπαρ, αλλά μόνο τυχόν τεχνικές ρυθμίσεις για τα εστιατόρια.
Σχολιάζοντας τη διοργάνωση συνδικαλιστικών εκδηλώσεων ενόψει των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτο, την ώρα που θέτουμε περιορισμούς στις επιχειρήσεις και τους πολίτες κάποιοι να αποτελούν πηγή μετάδοσης του κορωνοϊού».
Όπως υπογράμμισε, ο ελεγκτικός μηχανισμός (Αστυνομία, - Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς, Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Λιμενικό Σώμα και Δημοτική Αστυνομία) από την 1η Ιουλίου μέχρι σήμερα έχει διεξάγει 255.000 ελέγχους, κι έχει διαπιστώσει 23.000 παραβάσεις, επιβάλλοντας 4,7 εκατ. ευρώ πρόστιμα ενώ έχουν επιβληθεί 4000 μέρες αναστολής λειτουργία για παράβαση των κανόνων αντιμετώπισης της μετάδοσης του Covid-19 και 333 ημέρες για παράβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στα 302 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - 54 διασωληνωμένοι

Στα 302 τα νέα κρούσματα του νέου ιού στην Ελλάδα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (12/9) για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Ανακοινώνουμε 302 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 29 συνδέονται με γνωστές συρροές και 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13036, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.
2363 (18.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5649 (43.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Image
53 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 10 (18.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 170 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 302 θανάτους συνολικά στη χώρα. 112 (37.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Image
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Image
Απο τα 302 κρούσματα, τα 29 συνδέονται με γνωστές συρροές και 27 από την δράση των ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ στην Π.Ε. Πέλλας, στο πλαίσιο της διερεύνησης λόγω των αυξημένων κρουσμάτων της περιοχής.

Τα εγχώρια κρούσματα αναλυτικά:

• 133 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 13 κρούσματα συνδέονται με γνωστές συρροές.
• 33 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Αργολίδας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Αχαΐας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Βοιωτίας
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Έβρου
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ευρυτανίας
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Ζακύνθου
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Θήρας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ιωαννίνων
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Κεφαλληνίας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Λαρίσης
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Λέσβου
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Μεσσηνίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Μυκόνου
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Ξάνθης
• *46 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας*
• 7 κρούσματα από Π.Ε. Πιερίας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Ρεθύμνου
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ρόδου
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Φθιώτιδας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Χίου.

Ακόμη, 7 κρούσματα υπό διερεύνηση.
Image
Image
Image
Image



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης