Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Προσπάθεια αφομοίωσης των νέων επιπέδων περιμένουν οι αναλυτές – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

tags :
ΧΑ: Προσπάθεια αφομοίωσης των νέων επιπέδων περιμένουν οι αναλυτές – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Το ζητούμενο είναι η αύξηση των όγκων συναλλαγών να διατηρηθεί και να αυξηθούν οι συμμετέχοντες στο ΧΑ, οδηγώντας την αγορά πάνω από τη ζώνη συσσώρευσης των τελευταίων μηνών
Προσπάθεια αφομοίωσης των νέων επιπέδων μετά την πρόσφατη σημαντική ανάκαμψη περιμένουν οι αναλυτές στη σημερινή συνεδρίαση.
Η μείωση των γεωπολιτικών εντάσεων έδωσε την ευκαιρία στην αγορά να ανακάμψει και να κλείσει χθες πάνω από τις 660 μονάδες.
Ωστόσο, το ζητούμενο είναι η αύξηση των όγκων συναλλαγών να διατηρηθεί και να αυξηθούν οι συμμετέχοντες στο ΧΑ, οδηγώντας την αγορά πάνω από τη ζώνη συσσώρευσης των τελευταίων μηνών.
Αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά και βασικοί δείκτες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση δοκίμασαν κρίσιμες αντιστάσεις όπως τον εκθετικό κινητό μέσο των 50 ή 100 ημερών και αν μπορέσουν να τον διασπάσουν θα κινηθούν προς τον αντίστοιχο των 200 ημερών.
Ο FTSE 25 για παράδειγμα έκλεισε υψηλότερα από τον εκθετικό των 100 ημερών, όπως και ο γενικός δείκτης.
Οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο, ενώ σημειώνεται πως η Jumbo θα δημοσιεύσει αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Eurobank Equities
Μετά τη χθεσινή ανάκαμψη περιμένουμε σήμερα μία πιο χαλαρή συνεδρίαση με τις μετοχές να είναι πιθανό να λάβουν τάση και από την αυριανή συνεδρίαση της FED.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αφομοιώσει τα πρόσφατα κέρδη με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Beta
Η βελτιωμένη ψυχολογία και η αύξηση των όγκων συναλλαγών σε όλους τους κλάδους μπορούν να διατηρήσουν το θετικό momentum και στη σημερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης