Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σήμερα (15/9) μετά το κλείσιμο του ΧΑ τα αποτελέσματα της Jumbo – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

tags :
Σήμερα (15/9) μετά το κλείσιμο του ΧΑ τα αποτελέσματα της Jumbo – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
EBITDA υψηλότερα των 70 εκατ. ευρώ περιμένουν οι αναλυτές για το πρώτο εξάμηνο της Jumbo 
Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του ΧΑ, θα δημοσιεύσει αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, η Jumbo.
Η διοίκηση έχει δώσει τους προηγούμενους μήνες δώσει στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων τόσο πριν όσο και μετά το lockdown.
Το κλείσιμο των καταστημάτων κατά τη διάρκεια Μαρτίου-Μαΐου ανέκοψαν το δυνατό άνοιγμα της περιόδου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, ενώ μετά την άρση των περιορισμών οι πωλήσεις ανέκαμψαν δυναμικά.
Σύμφωνα με τη Euroxx, η διοίκηση έχει ενημερώσει τον Ιούλιο πως οι πωλήσεις εξαμήνου υποχώρησαν 17% και στα 278,8 εκατ. ευρώ.
Η ΑΧΕ περιμένει μικτά κέρδη 142,2 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 21,7% με το περιθώριο να υποχωρεί στο 51%.
Τα EBITDA αναμένονται στα 73,8 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 24,6% και τα καθαρά κέρδη στα 22,8 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 64,5% επηρεασμένα από υψηλότερα έξοδα αποσβέσεων κατά 7 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank Equities περιμένει EBITDA 70 εκατ. ευρώ περίπου.
Η Optima Bank περιμένει αδύναμα αποτελέσματα λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και λόγω των περιορισμών σε Βουλγαρία και Ρουμανία.
Τα EBITDA αναμένονται στα 78 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 20% και καθαρά κέρδη 45 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 30%.
Η ΑΧΕ διατηρεί την επιφυλακτική της στάση για την εταιρεία βραχυπρόθεσμα λόγω της περιορισμένης ορατότητας τους επόμενους μήνες, αλλά παραμένει θετική μακροπρόθεσμα.
Η Beta σημειώνει πως η διοίκηση έχει ενημερώσει για πωλήσεις 278,8 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 17%, ενώ περιμένει καθαρά κέρδη 47,5 εκατ. ευρώ καθώς η διοίκηση πήρε μέτρα για μείωση του κόστους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης