Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Εναρμονισμένο σύνολο ταξιδιωτικών περιορισμών, ζητά η συμμαχία του Ευρωπαϊκού Τουριστικού Μανιφέτου

tags :
Εναρμονισμένο σύνολο ταξιδιωτικών περιορισμών, ζητά η συμμαχία του Ευρωπαϊκού Τουριστικού Μανιφέτου
Η συμμαχία -που εκπροσωπεί περισσότερους από 60 δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς- επικρότησε τις πρόσφατες νέες προσπάθειες της ΕE
Η συμμαχία του Ευρωπαϊκού Τουριστικού Μανιφέτου καλεί τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να συμφωνήσουν επειγόντως ένα εναρμονισμένο σύνολο ταξιδιωτικών περιορισμών, εν μέσω του COVID-19 .
Η συμμαχία -που εκπροσωπεί περισσότερους από 60 δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς- επικρότησε τις πρόσφατες νέες προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βελτίωση του συντονισμού των διασυνοριακών ταξιδιωτικών κανονισμών εντός του χώρου Σένγκεν.
«Μετά από μια αναμενόμενη δραματική οικονομική ύφεση, είναι σημαντικό τα ταξίδια εντός της ΕΕ και του ευρύτερου ευρωπαϊκού χώρου (συμπεριλαμβανομένων του ΕΟΧ, του ΗΒ και της Ελβετίας) να αποκατασταθούν προσεκτικά και γρήγορα», ανέφερε σε ανακοίνωση.
Ο ευρωπαϊκός τουρισμός και τα ταξίδια, όπως υπογραμμίζεται είναι ο τομέας που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία της πανδημίας.
Λόγω των περιορισμών ταξιδιού και των διαφορετικών κατευθυντήριων γραμμών που έχουν υιοθετηθεί από χώρες μέλη.
Αυτά, μπορούν να υπονομεύσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη των καταναλωτών εν μέσω της ήδη μειωμένης ζήτησης ταξιδιού.
Η συμμαχία σημείωσε ότι η εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών έχει φθάσει σε ρεκόρ χαμηλό. Με τα συνολικά ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων στην Ευρώπη για τον Ιούλιο του 2020 να καταγράφονται στο 26,5%.
Πτώση 66,4% από το προηγούμενο έτος.
Από τους πέντε πρώτους προορισμούς της, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Κάτω Χώρες παρουσίασαν μόνο το 40% των ενδοευρωπαϊκών όγκων ταξιδιού που παρατηρήθηκαν το 2019, με την Ισπανία να αναφέρει μόλις το 22% του όγκου του περασμένου έτους.
Ενώ πολλοί Ευρωπαίοι ήταν πρόθυμοι να κάνουν διακοπές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι ασυνεπείς και συνεχώς μεταβαλλόμενοι κανονισμοί στα σύνορα, με αποτέλεσμα ευρεία σύγχυση και ανησυχία σχετικά με τις απαιτήσεις καραντίνας και δοκιμών κατά την είσοδο σε άλλες χώρες ή κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους, έπεισαν πολλούς να παραιτηθούν από το ταξίδι.

Τώρα, η συμμαχία καλεί τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ να εγκρίνουν επειγόντως την τρέχουσα πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και:

  • Καθιέρωση κοινών επιδημιολογικών κριτηρίων και ορίων, που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό του κινδύνου μετάδοσης ιών.
    Συμπεριλαμβανομένου ενός κοινώς αναγνωρισμένου συστήματος κωδικοποίησης χρώματος για να δηλώσουν τα αντίστοιχα επίπεδα κινδύνου των περιοχών.
  • Θέσπιση κοινών μέτρων για αναχώρηση και επιστροφή από περιοχές κινδύνου.
  • Αντικαταστήστε την ανάγκη καραντίνας με ολοκληρωμένες πρακτικές δοκιμών και ανίχνευσης.
  • Καθιέρωση κοινών κανόνων για το αίτημα αρνητικών αποτελεσμάτων δοκιμών COVID-19 πριν από το ταξίδι, όπου απαιτείται.
  • Αποφύγετε γενικούς περιορισμούς στην κυκλοφορία, ευνοώντας πιο στενά στοχοθετημένα, περιφερειακά μέτρα.
  • Αποφύγετε την επιβολή περιορισμών στους ταξιδιώτες κατά τη μεταφορά
  • Διασφάλιση της διαλειτουργικότητας των εφαρμογών ανίχνευσης επαφών που χρησιμοποιούνται σε όλη την ΕΕ
  • Εναρμόνιση εντύπων εντοπισμού επιβατών σε ολόκληρη την ΕΕ, βάσει διεθνών προτύπων.
  • Υιοθετήστε μια κοινή, δομημένη και διαφανή διαδικασία και δημοσιεύστε ολοκληρωμένες, σαφείς και έγκαιρες πληροφορίες σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα διαδικτυακού δικτύου της ΕΕ.

Πηγή: tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης