Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αφομοιώνει επίπεδα, συσσωρεύει κοντά στις 660 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αφομοιώνει επίπεδα, συσσωρεύει κοντά στις 660 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Η αφομοίωση των νέων επιπέδων είναι το σενάριο που προκρίνεται από τους αναλυτές για σήμερα. Η στήλη θέλει συνέχιση της ανόδου και υπέρβαση επιπέδων. Διατήρηση καλών όγκων συναλλαγών με αύξηση του αριθμού των επενδυτών. Δεν είναι εύκολο, αλλά η αγορά μας είναι στο -28% περίπου από την αρχή του έτους, πολύ χαμηλότερα από άλλες αγορές.

Τα γεωπολιτικά ανησυχούν τους επενδυτές και το σημειώνουν και τα ξένα δημοσιεύματα. Όμως από την άλλη σημειώνουν και την πολύ καλή πορεία των ελληνικών ομολόγων και τις τοποθετήσεις από ξένους. Μικρότερη σημαντικά η συγκεκριμένη αγορά, αλλά είναι λίγο παράδοξο να ανησυχούν για μετοχές και να είναι αισιόδοξοι για τα ομόλογα της ίδιας χώρας.

Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο. Έχουν μπροστά τους κινητούς μέσους σημαντικούς και πρέπει να τους διασπάσουν. Να βελτιώσουν και την απόδοσή τους από την αρχή του έτους. Επιπλέον σήμερα έχουμε και αποτελέσματα εξαμήνου της Jumbo. Θα βγάλει και φέτος κέρδη παρά τα όσα έγιναν. Και μάλιστα καλά…

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μικρές απώλειες και με τζίρο συγκριτικά με το χθεσινό αρκετά χαμηλότερο. Υπάρχουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε μετοχές με καλή άνοδο στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Οι αγορές της Ευρώπης καταγράφουν επίσης μικρές απώλειες.

Από τα βαριά χαρτιά ξεχωρίζει η ΔΕΗ με μικρή άνοδο και καλό πάλι όγκο. Υποχωρεί η Coca Cola και λίγο οι Τράπεζες. Υποτονικό το ξεκίνημα για τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE 25. Λίγο καλύτερη η πορεία της Alpha Bank, η οποία χθες είχε τη μικρότερη άνοδο από τις τράπεζες.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Δεν είναι μόνο βέβαια οι τράπεζες που υστερούν και αποτελούν τροχοπέδη για την αγορά. Τι να πούμε για τον Τιτάνα, τη Motor Oil, τα ΕΛΠΕ αλλά και για μερικές ακόμα που δεν έχουν βγάλει αξιόλογη αντίδραση ώστε να βοηθήσουν την αγορά.

Από την άλλη μετοχές όπως η Jumbo, η Μυτιληναίος, η Τέρνα Ενεργειακή, η ΔΕΗ και κάμποσες ακόμα έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό. Πρέπει να βελτιωθεί η ορατότητα και για τις μετοχές που έχουν μείνει πίσω.

JUMBO: Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου. Πάνω από 70 εκατ. ευρώ αναμένονται τα EBITDA και πάνω από 40 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη, επηρεασμένα από το lockdown. Η εισηγμένη θα βγάλει κέρδη και μάλιστα κάποιοι αναλυτές για το σύνολο της χρήσης περιμένουν πάνω από 110 εκατ. ευρώ. Καθόλου άσχημα δεδομένων των συνθηκών.

Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα στα 16 ευρώ αλλά με τους αγοραστές να απορροφούν την προσφορά που βγαίνει υψηλότερα και να αυξάνουν τον όγκο στη μετοχή.

ΟΤΕ: Παραμένει δυνατός στο ταμπλό και μετά την πρόσφατη διόρθωση από τα 14 ευρώ, Κινήθηκε εκ νέου υψηλότερα στις προηγούμενες συνεδριάσεις και πλέον είναι στα 13,60 ευρώ.

ENTERSOFT: Στα πρώτο λεπτά έκανε όγκο σχεδόν 100 χιλ. τεμάχια. Στα 1,73 ευρώ και στο -2,81% με αποτίμηση 52 εκατ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Αξιόλογη άνοδο κατέγραψε χθες και σήμερα έχει καλούς αγοραστές στα 1,45 ευρώ (-1,36%).

ΚΛΜ: Στην προσυνεδρίαση μία εντολή αγοράς 5 χιλ. τεμαχίων στα 0,40 ευρώ (-28,32%), μία εντολή στα 0,5020 ευρώ 60 τεμαχίων (-10,04%) και μία στα 0,5720 ευρώ (+2,51%) με 130 τεμάχια. Τρομερό market making… Τα ίδια και στις δυο-τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Παραμένει έτοιμη εδώ και κάποιες μέρες… Πρέπει όμως κάποια στιγμή να κάνει την κίνηση.

ΛΑΜΔΑ: Στα 5,70 ευρώ στο ξεκίνημα με καλό όγκο και έχει πωλητές στην τιμή αυτή. Πρέπει να βελτιώσει και αυτή κάπως την εικόνας, η οποία επηρεάστηκε θυμίζουμε από την πρόσφατη πώληση μετοχών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης