Εν αναμονή της Fed οι αγορές της Ασίας - Μεικτά πρόσημα στους δείκτες

Εν αναμονή της Fed οι αγορές της Ασίας - Μεικτά πρόσημα στους δείκτες
Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου
Τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αναμένουν οι επενδυτές στις αγορές της Ασίας, με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράφουν μεικτά πρόσημα.
Μετά τα θετικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα, καθώς και την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ, το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση της Fed, την πρώτη μετά τις δηλώσεις του Jerome Powell για ανοχή στον υψηλό πληθωρισμό.

Ο Asia Dow ενισχυόταν 0,58% στις 3.360 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με οριακή μεταβολή +0,09% στις 23.475 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε οριακή μεταβολή -0,01% στις 24.462 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρούσε 0,42% στις 3.281 μονάδες.
Ο Sensex ενισχυόταν 0,16% στις 39.109 μονάδες.
Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τη μεγάλη πτώση στα αποθέματα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου. 
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημειώνουν άνοδο 1,95% στα 41,32 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφουν άλμα 2,2% στα 39,1 δολάρια το βαρέλι.

Ιαπωνία: Νέος πρωθυπουργός ο 71χρονος Yoshihide Suga – Θα συνεχίσει την πολιτική του Abe

Νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας είναι ο 71χρονος Yoshihide Suga, ο οποίος μετά την εκλογή του στην ηγεσία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, έλαβε σήμερα Τετάρτη 16/9 και τη ψήφο του Κοινοβουλίου.
Ο Suga θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα για λόγους υγείας Shinzo Abe στο πρωθυπουργικό αξίωμα της Ιαπωνίας.
Ο Suga κέρδισε θριαμβευτικά την περασμένη Δευτέρα τις εσωκομματικές εκλογές του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος για να γίνει ο αρχηγός του και έχει υποσχεθεί πως θα συνεχίσει την πολιτική του προκατόχου του, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία από τα τέλη του 2012.
Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν τα μισά μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου θα είναι άνθρωποι από το υπουργικό συμβούλιο του Abe.
Σήμερα ο Suga έλαβε 314 ψήφους από τις 462 έγκυρες στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου, όπου το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα διαθέτει άνετη πλειοψηφία μαζί με τον σύμμαχό του, το κόμμα Κομέιτο.
Στην ψηφοφορία χρειαζόταν απλή πλειοψηφία.
Στη νέα κυβέρνηση, μια θέση αναμένεται να βρουν ο νυν υπ.Οικονομικών, Taro Aso, ο νυν υπ.Εξωτερικών, Toshimitsu Motegi, ο υπουργός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Seiko Hashimoto και ο υπ.Περιβάλλοντος, Shinjiro Koizumi.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS