Ταξίδια στο... πουθενά υπόσχονται οι αεροπορικές για να σώσουν τα έσοδα!

Ταξίδια στο... πουθενά υπόσχονται οι αεροπορικές για να σώσουν τα έσοδα!
Οι αεροπορικές εταιρείες αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν τις ταμειακές ροές εν μέσω μιας σοβαρής πτώσης της ζήτησης που προκαλείται από την πανδημία
Αεροπορικά ταξίδια στο πουθενά...
Οι αεροπορικές εταιρείες ελπίζουν ότι η παράξενη αυτή ιδέα έχει κάποια ελκυστικότητα για τους επιβάτες που είναι απελπισμένοι να ικανοποιήσουν την περιπλάνησή τους ενώ αντιμετωπίζουν τους περιορισμούς του κορωνοϊού.
Ονομάζονται πτήσεις χωρίς προορισμό, μια ιδέα που ήρθε καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν τις ταμειακές ροές εν μέσω μιας σοβαρής πτώσης της ζήτησης που προκαλείται από την πανδημία.
Η Singapore Airlines, για παράδειγμα, σκέφτεται να ξεκινήσει μια «πτήση για το πουθενά» από το Αεροδρόμιο Changi, από τον Οκτώβριο.
Βασικά, οι επιβάτες θα επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, θα πετάξουν για λίγες ώρες και θα επιστρέψουν - ένα περίεργο δρομολόγιο μετ 'επιστροφής που θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει διαμονή στα ξενοδοχεία της πόλης και βόλτες, σύμφωνα με πληροφορίες της Straits Times.
Ο Όμιλος αναμένει να λειτουργήσει κάτω από το 50% του δυναμικού του στο τέλος του οικονομικού έτους 2020/21 σε σχέση με τα επίπεδα πριν από το COVID, ενώ σχεδιάζει και περικοπές περίπου 4.300 θέσεων εργασίας.
Στη συνέχεια, υπάρχει το αεροδρόμιο Songshan της Ταϊβάν, το οποίο προσφέρει ήδη τη δική του έκδοση «πτήσης για το πουθενά».
Η ιδέα εδώ είναι να επιτρέπεται στους ανθρώπους να κάνουν check in, να περνούν την ασφάλεια του αεροδρομίου και να επιβιβάζονται σε ένα αεροπλάνο μόνο για αποβίβαση λίγο μετά, χωρίς να έχουν αφήσει ποτέ το έδαφος.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις 8 Αυγούστου, η EVA Air προσέφερε αυτό που ισοδυναμούσε με περιήγηση στα αξιοθέατα, με μια ειδική πτήση για να ικανοποιήσει την επιθυμία των επιβατών να πάνε στο εξωτερικό με ένα σχεδιασμένο αεροσκάφος «Hello Kitty».
Το ταξίδι, το οποίο διήρκεσε περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά, πέρασε από τη βορειοανατολική πλευρά της Ταϊβάν και πέταξε πάνω από το δυτικό άκρο των νησιών Ryukyu στην Ιαπωνία.
Για να ικανοποιήσει την επιθυμία των επιβατών να πάνε στο εξωτερικό, η EVA Air επέλεξε την ειδική πτήση «New Experience of Going Abroad».
Τον Αύγουστο, η All Nippon Airways της Ιαπωνίας πραγματοποίησε δική της πτήση 90 λεπτών στα αξιοθέατα σε ένα από τα αεροσκάφη Flying Honu A380 από το Αεροδρόμιο Narita του Τόκιο, επιτρέποντας στους επιβάτες να απολαύσουν μια εμπειρία θέρετρου της Χαβάης στο αεροδρόμιο και στο πλοίο.
Η First Airlines της Ιαπωνίας συμμετείχε επίσης σε τέτοια προγράμματα.
Προσφέρει στους επιβάτες την ευκαιρία να «πετάξουν» σε διάφορους προορισμούς, όπως η Νέα Υόρκη, η Ρώμη, το Παρίσι και η Χαβάη σε μια πτήση που διαρκεί μόνο περίπου 120 λεπτά.
Οι καινοτόμες πρωτοβουλίες των αεροπορικών εταιρειών έρχονται καθώς ο κλάδος αγωνίζεται να ανακάμψει από την πανδημία και τα άτομα παραμένουν διστακτικά να πετάξουν εν μέσω ταξιδιωτικών περιορισμών και ταχέως μεταβαλλόμενων μέτρων καραντίνας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS