Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Δεν είναι φούσκα οι τεχνολογικές μετοχές, να προσέχουν οι επενδυτές

Credit Suisse: Δεν είναι φούσκα οι τεχνολογικές μετοχές, να προσέχουν οι επενδυτές
Για την Credit Suisse, παραμένουν κορυφαία επιλογή οι τεχνολογικές μετοχές
Για τους αναλυτές της Credit Suisse, παραμένουν κορυφαία επιλογή οι τεχνολογικές μετοχές.
Ωστόσο, η τράπεζα ζήτησε από τους πελάτες την Πέμπτη να επενδύσουν στον κλάδο με αυξημένη προσοχή.
Ο συνωστισμός στις τεχνολογικές εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης και σε μετοχές με «τεντωμένες» αποτιμήσεις έκανε αρκετούς αναλυτές να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη δημιουργία μιας φούσκας ανάλογη με αυτή του dot-com.
Η διόρθωση που έλαβε χώρα στις αρχές Σεπτεμβρίου ανακούφισε κάποιους φόβους, ωστόσο οι υψηλές τιμές οδήγησαν την Credit Suisse αν οι επενδυτές πρέπει να αποφεύγουν ή να αγοράζουν μετοχές του τεχνολογικού τομέα.
Αρχικά, οι αναλυτές της τράπεζας διεξήγαγαν αρκετές μετρήσεις.
Οι τεχνολογικές επενδύσεις, ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, βρίσκονται σε μέσα επίπεδα, όπως και το ποσοστό των μη εγχώριων επενδύσεων στην τεχνολογία.
Επίσης, ο δείκτης κεφαλαιουχικών δαπανών προς πωλήσεις στην τεχνολογία εξακολουθεί να είναι μακριά πιθανότατα ενισχύεται από την αναμενόμενη ζήτηση για συσκευές 5G και τις αυτόνομες αναβαθμίσεις οδήγησης.
Όσον αφορά την αποτίμησή τους, οι τεχνολογικές μετοχές είναι «μόνο μετρίως ακριβά» όταν εξετάζονται από πλευράς ελεύθερων ταμειακών ροών σε σύγκριση με την ευρύτερη αγορά, δήλωσε η Credit Suisse.
Η ζήτηση για… τεχνολογία συμβαδίζει με τις πωλήσεις των εταιρειών - σε αντίθεση με την υπέρβαση 12% που παρατηρήθηκε όταν ξέσπασε η «φούσκα» του dot-com.
Τέλος, οι τοποθετήσεις δείχνουν πως υπάρχουν κάποιες κερδοσκοπικές τάσεις, που όμως δεν φτάνουν σε ακραία επίπεδα.
Η Credit Suisse διαπίστωσε πως, σε ό,τι αφορά τον τεχνολογικό κλάδο, ο ενθουσιασμός δεν είναι πέραν των ορίων, όπως τη δεκαετία του 1990.
Σε κάθε περίπτωση, η Credit Suisse προκρίνει την ύπαρξη διαφοροποιημένων χαρτοφυλακίων.
Οι αναλυτές της μείωσαν τη σύσταση overweight, αναφέροντας την αυξημένη συγκέντρωση στην αγορά και τους υψηλότερους κανονιστικούς κινδύνους σε περίπτωση που υπάρξει κυβέρνηση Biden.
Η ανακάλυψη ενός αποτελεσματικού εμβολίου για τον κορωνοϊό θα μπορούσε βραχυπρόθεσμα να προκαλέσει μια αναστροφή στον κλάδο της τεχνολογίας.
Ας μην ξεχνάμε ότι η πανδημία τον ωφέλησε.
Οι επενδυτές που διαθέτουν μετρητά πρέπει να επιλεκτικοί.
Οι μετοχές τυχερών παιχνιδιών όπως η Activision Blizzard και η Frontier Developments προσφέρουν ισχυρές ευκαιρίες σε σχετικά φθηνές τιμές, καταλήγει η Credit Suisse.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης