Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νomura: Σε επίπεδα ρεκόρ η μεταβλητότητα στον Nasdaq - «Ασφαλής» o S&P 500

tags :
Νomura: Σε επίπεδα ρεκόρ η μεταβλητότητα στον Nasdaq - «Ασφαλής» o S&P 500
Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να φτάσει η μεταβλητότητα στον Nasdaq, αναφέρει η Nomura
Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να φτάσει η μεταβλητότητα στον Nasdaq, επισημαίνει η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Nomura, προσθέτοντας πως είναι θέμα χρόνου μια μεγάλη πτώση στον τεχνολογικό δείκτη.
Παράλληλα, όπως υποστηρίζει, ο δείκτης - βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, μοιάζει να είναι ασφαλές καταφύγιο...


Το delta, δηλαδή η διαφορά των μετοχών από τα παράγωγά τους, κινείται σε αρνητικό έδαφος (-15,5 δισ. δολάρια).

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από δύο εβδομάδες, το delta κινούνταν σταθερά σε θετικό έδαφος.
Ωστόσο, πλέον οι traders βρίσκονται στα πρόθυρα ενός gamma (ο ρυθμός μεταβολής του delta ενός δικαιώματος προαίρεσης-option) έναντι spot, με τα Invesco QQQ, ήτοι τα ETFs (Exchange-Traded Funds) στον Nasdaq, να κυμαίνονται στα 272 δολ.

Πολύ μακριά από την ουδέτερη ζώνη σε ό,τι αφορά το gamma, που βρίσκεται στα 281,64 δολ.

Για τη Nomura αυτό έχει σημασία, καθώς το επίπεδο των 270 δολ. στα QQQ πιθανόν να τύχει επιτυχημένης υπεράσπισης σήμερα από τους traders.
Ωστόσο, αν αυτό το σημείο στήριξης σπάσει, τότε η επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ δύσκολη για το χρηματιστήριο των ΗΠΑ.
Πέρα από τον Νasdaq, η Nomura θεωρεί πως ο S&P 500 φαίνεται να είναι ασφαλές «καταφύγιο», καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στο επίπεδο των ~ 3.380.

Σύμφωνα με τη Nomura, οι τελευταίες μέρες φαίνονται αρκετά «θολές», κάτι το οποίο είναι λογικό, καθώς το trading γίνεται εντός των ορίων του Value at Risk, λόγω της μεταβλητότητας που σημειώνεται.
Αυτό είναι σημαντικό γιατί, ενώ, σε επιφανειακό επίπεδο, η κατάσταση ομοιάζει με μια στροφή στο Value over Growth, στην πραγματικότητα ό,τι γίνεται οφείλεται στην τεχνική μείωση των long θέσεων και στη μερική κάλυψη κάποιων short θέσεων.

Εν τω μεταξύ, αναφορικά με τη μεταβλητότητα, η Nomura μίλησε για τη δυσλειτουργία του δείκτη φόβου.
Τα έξυπνα παιδιά επωφελήθηκαν από τα πλούσια, τα οποία επενδύουν στα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, και άρχισαν να σορτάρουν στον VIX.
Σύμφωνα με τη Nomura, φαίνεται πλέον λογικό να εξετάσει κανείς το ενδεχόμενο τοποθέτησης long στον δείκτη φόβου λόγω των καταλυτών επικίνδυνων εξελίξεων (εκλογές HΠΑ, εμπορική συμφωνία με Κίνα, εμβόλιο και κέρδη).
H Nomura αναμένει πωλήσεις ανά περίσταση.
Μόνο μια επίπεδη απόδοση της τάξεως του 0% θα ευνοεί μια «μικρή» αγορά (+ 0,3 δισεκατομμύρια δολ.).
Από την άλλη, απόδοση της τάξεως του -2% οδηγεί σε πώληση -5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και απόδοση του + 2% είναι πώληση επίσης (- 5,1 δισεκατομμύρια δολαρίων).

Τέλος, η Nomura αναφέρεται στην εντεινόμενη «φλυαρία» της αγοράς μεταξύ μιας χούφτας πελατών, που, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις ότι μια νέα συμφωνία για τη λήψη μέτρων στήριξης δεν θα υπάρξει πριν από τις εκλογές, πιστεύουν ότι οι φετινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ μπορεί να μην σχετίζονται με το εμβόλιο, αλλά, αντίθετα, με τη «διαπραγμάτευση» για το νέο δημοσιονομικό πακέτο που θα γίνει στα μέσα / τέλη Οκτωβρίου.
Θεωρούν δε αυτή δυνητικό καταλύτη για την πορεία του χρηματιστηρίου.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης